Jeugdoverzicht fc Harlingen

Met een prachtig weekend achter de rug staan de meeste teams alweer te popelen om komend weekend weer te mogen gaan genieten van hun allerliefste spelletje. Voetbal! Maar er zijn ook teams die dit weekend even kunnen ademhalen. Maar goed, afgelopen weekend was het weer gezellig druk en ongetwijfeld heeft u niet alles kunnen zien. Dus voor u, de uitslagen op een rijtje:

Bij de Jeugd Onder 9 jaar speelden de jongens van de JO9-1 net als vorige week in Leeuwarden. Dit keer was Leovardia de tegenstander. De eerste helft verliep vlotjes en met 1-2 gingen ze de rust in. Maar in de tweede helft kwamen de mannetjes pas echt goed op stoom. Eindstand 2-6. Maar ook de jongens van JO9-2 wisten vaak het doel te treffen tegen MKV'29 JO9-2. Een zeer spannende wedstrijd waar het er eigenlijk om draaide wie het het langst vol zou houden. Het was MKV die net één keer meer het doel wist te raken en het werd 7-8. De jongens van JO9-3 namen het thuis op tegen Stiens JO9-4. Fysiek grote jongens maar het waren de Harlingers die daar niks om gaven. Het werd 5-1. De jongste ‘F-jes’, JO9-5 ontvingen thuis de Stormvogels ’64 JO9-2G. En in een zeer spannend wedstrijd waren het de mannetjes van fc Harlingen die aan het langste eind trokken en wonnen met 3-2.

Bij Jeugd Onder 11 jaar waren het de mannen van JO11-1 die het afgelopen zaterdag opnamen tegen de fysiek betere ploeg Jubbega. Fc Harlingen JO11-1 heeft meer van het tactisch, technische gedeelte. En dat lieten ze vanaf het begin goed zien. Ze kwamen op voorsprong maar op slag van rust trok Jubbega de stand gelijk. Na rust kwam fc Harlingen voor met 2-1 en ze bleven goed doorvoetballen en creëerden vele kansen. Maar dan toch de scherpte missen die er anders wel is en Jubbega scoorde twee keer. Eindstand 2-3. De jongens van JO11-2 namen het zaterdag op tegen Leovardia JO11-8 en na de gelijke stand van vorige week was het deze week een dik verdiende overwinning van 0-3. De JO11-3 speelden 3-3 in de wedstrijd tegen Mulier JO11-2.
De meisjes van MO11-1 verloren hun wedstrijd tegen DWP MO11-1 0-3.

En dan de Jeugd Onder 13 jaar. De jongens van JO13-1 namen het in St. Anna op tegen St. Annaparochie JO13-1. En deze tegenstander bewees maar weer dat ze niet voor niets bovenin goed meedraaien. Fc Harlingen kwam wel op voorsprong maar het was St. Anna die met 5-1 won. De jongens van JO13-2 boekten een keurige overwinning van 5-4 op St. Arum-Stormvogels ’64. De jongens van JO13-3 zullen de wedstrijd tegen Frisia JO13-9 vast niet snel vergeten. Zij wonnen namelijk met 10-1 van de Leeuwarders.
De meiden van MO13-1 namen het afgelopen weekend op tegen MKV’29 MO13-1 en doordat ze te laat wakker werden geschut verloren zij met 0-2. Dit weekend nemen ze het thuis op tegen SJO Bergum BCV Combinatie MO13-1. De ploeg waar ze twee weken geleden ook al tegen hebben gevoetbald. Daar werd toen met 2-0 verloren dus zal fc Harlingen gebrand zijn om deze keer de winstpunten te pakken.

Bij de Jeugd Onder 15 jaar waren de jongemannen van JO15-1 op Terschelling te vinden. Tegenstander was de nummer laatst AVV JO15-1. Maar makkelijk voetballen tegen de laatste is het zeker niet. In een moeizame wedstrijd werd er toch nog 0-2 gewonnen door de Harlingers. De mannen van JO15-2 speelden zaterdag nog steeds zonder hun vaste keeper Giliam doordat hij zijn enkelbanden enkele weken geleden scheurde. Maar ook invalkeeper Jesler had een pechdag want hij brak zijn onderarm die ochtend op twee plaatsen. Uiteraard wensen we deze jongens ontzettend veel beterschap en een zeer spoedig herstel toe. Invalkeeper van de JO13-1 Finn nam de taak op zich en ging onder de lat staan. Tegen de koploper zou het sowieso al een zware dobber worden maar niks is onmogelijk bij voetbal. Toch verloren de Harlingers met 2-6. Maar gauw op naar zaterdag. Dan komt Irnsum naar Harlingen en begint de wedstrijd om 12.30 uur.
De dames van MO15-1 namen het zaterdag op tegen de directe concurrenten Ruinerwold MO15-1. Lang bleef het spannend maar het waren de tegenstandsters die aan het langste eind trokken en wonnen met 0-1.

Bij de Jeugd Onder 17 jaar waren de jongemannen van JO17-1 afgelopen weekend vrij. Aanstaande zaterdag zullen ze het in Heeg opnemen tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg JO17-1.

Bij de Jeugd Onder 19 jaar zoeken de mannen van de JO19-1 nog steeds naar hun eerste punten. Maar opgeven zullen ze zeker niet. Tegen SC Bolsward JO19-1 werd met 1-6 verloren afgelopen zaterdag. Maar komende zaterdag zijn er weer nieuwe ronden nieuwe kansen en zullen ze op Sportpark De Koekoek hun stinkende best doen om SC Berlikum JO19-1 ‘Koekoek’ te spelen.

En dit laatste geldt ook zeker weer voor komend weekend. Want dan zijn er weer nieuwe ronden, nieuwe kansen voor vele teams. Vanaf 9.00 uur is er op elk uur van de dag wel een leuke wedstrijd te zien. En er zitten weer een paar toppers tussen hoor. De vele vrijwilligers staan weer op scherp om iedereen van zijn hapje en sapje te voorzien. U bent van harte welkom.