Jeugdoverzicht fc Harlingen

Na een rustig weekend vorige week was het nu weer vol aan de bak voor de jeugd teams van fc Harlingen. Nadat er woensdag voor de allerjongste jeugdvoetballertjes Pietentraining was gegeven door vier pieten die op bezoek kwamen, werden afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijden voor deze jonge talentjes gespeeld. De wat oudere jeugdteams zullen nog twee of drie weekenden door moeten. Hieronder een kort overzicht.

Bij de Jeugd Onder 9 jaar speelden de jongens van de JO9-1 hun allerlaatste wedstrijd in Leeuwarden tegen de JO9-2 van MKV’29. Het was Lars die de eerste vijf minuten flink werd getest, maar alle ballen werden door hem weggeketst. En Wesley scoorde voor de rust de eerste twee doelpunten. Maar ook na de rust ging Harlingen door met stunten. Want door Wesley en Chris werd uiteindelijk de eindstand, bepaald op 0-4 en MKV bood totaal geen tegenstand. De laatste wedstrijd is dan nu toch echt gespeeld. Een derde plaats, dit hebben de jongens met z’n allen klaargespeeld. Wesley, Twan, Milan, Gijs, Mente, Lars, Wessel, Chris en Daniël. Stuk voor stuk helden, jullie komen er wel. De jongens van JO9-2 namen het in hun laatste wedstrijd thuis op tegen Blauw Wit ’34 JO9-6 en wisten met maar liefst 7-2 te winnen. De jongens van JO9-3 waren afgelopen weekend in Tzummarum te vinden waar JO9-1 de tegenstander was. Tot scoren kwamen ze wel één keer maar het was de tegenstander die de winst naar zich toe trok. Eindstand 1-4. De jongste ‘F-jes’, JO9-5 konden het niet winnen in hun laatste thuiswedstrijd tegen SJO Dronrijp Foarut Combinatie JO9-4. Het werd 0-3.

Bij Jeugd Onder 11 jaar werd het voor de mannen van JO11-1 een prachtige dag. SWZ BOSO Sneek JO11-2 kwam naar Harlingen en enigszins gespannen begonnen de Harlingers deze kampioenswedstrijd. De wedstrijd was de eerste tien minuten spannend, maar toen Niec een wereldgoal maakte was de ban gebroken en kon het massaal toegestroomde publiek genieten van het tikkie takkie voetbal en was het “ukkie power” dat ervoor zorgde dat ze met 5-1 wonnen. Kenji liet drie keer het net bollen en Niek een keertje. Jongens, gefeliciteerd. De jongens van JO11-2 waren in Leeuwarden te vinden voor hun wedstrijd tegen Frisia JO11-8 en het was een wedstrijd voor de aanhouder. Want hier gold, de aanhouder zou ook de wedstrijd winnen. De laatste minuten waren loeispannend maar door echt teamvoetbal wisten de jongens van Harlingen de voorsprong te houden en werd de eindstand 3-4. Daar was dan de eerste overwinning van het seizoen. De JO11-3 namen het op Sportpark Tred iene op tegen Oosterlittens JO11-4. En ook hier was de overwinning voor de aanhouder. Met 2-3 wist Harlingen de drie punten mee naar huis te nemen.
De meisjes van MO11-1 zette thuis een zeer knappe overwinning neer tegen AVC MO11-1 uit Sexbierum. Slechts één goal in de hele wedstrijd maar die zorgde wel voor de drie punten voor Harlingen.

En dan de Jeugd Onder 13 jaar. De jongens van JO13-1 speelden thuis tegen Be Quick D JO13-2 en wisten een zeer knappe overwinning te boeken van 3-1. De jongens van JO13-2 waren vorige week jammer genoeg uitgeschakeld in de bekerronde maar toch konden ze afgelopen zaterdag een feestje vieren. Met maar liefst 0-4 wisten zij te winnen van SDS JO13-2 uit Easterein en kwamen thuis met de kampioensschaal. De jongens van JO13-3 verloren helaas met 1-3 tegen Workum JO13-3.
De meiden van MO13-1 konden door een gelijke stand op Sportpark de Hege Simmerdyk in Joure hun derde plaats behouden. Want ondanks dat Joure iets beter was konden ze niet meer tot scoren komen en bleef de stand op 1-1 staan. En deze stand was genoeg om de derde plaats vast te houden. En dat is gezien het team dat aan deze competitie begon met een aantal meiden die nog nooit hadden gevoetbald een prachtige prestatie.

Bij de Jeugd Onder 15 jaar kwamen de jongemannen van JO15-1 tegenover SF Deinum JO15-1 te staan. Door een 4-1 overwinning weten de Harlingers een gat te slaan van maar liefst drie punten op de nummer twee van de competitie. Voor de mannen van JO15-2 was het lastig in Franeker tegen de JO15-3. Het werd 4-1. Morgen spelen zij thuis om 12.00 uur tegen Oosterlittens JO15-1.
De dames van MO15-1 maakte het de tegenstander AVC MO15-1 uit Sexbierum moeilijk. Harlingen had al drie keer op rij gewonnen en wilde graag deze lijn doortrekken. Een 2-0 voorsprong wordt in de tweede helft weggegeven en AVC maakt gelijk. En dan is het maar net wie de laatste krachten nog heeft. En dat was AVC… 2-3.

Bij de Jeugd Onder 17 jaar zijn de jongemannen van JO17-1 morgen te vinden in Heerenveen en tegenstander zal dan de JO17-2 zijn.

Bij de Jeugd Onder 19 jaar waren de JO19-1 van fc Harlingen in Leeuwarden te vinden en tegenstander was Blauw Wit ’34 JO19-2. Een team dat net als Harlingen in de onderste regionen meedraait en slechts drie punten heeft. Een uitgelezen kans dus om van de hatelijke nul af te komen. Maar fc Harlingen JO19-1 verliest opnieuw en zo wachten de mannen van JO19-1 nog steeds op de eerste punten…

De teams van JO7 en JO9 zijn inmiddels klaar en hebben hun competitie afgesloten. Maar voor de rest van de jeugd is het nog steeds spannend. Wilt u dit niet missen? Vanaf 10.30 uur zijn er wedstrijden en u bent uiteraard van harte welkom.