Jeugdnieuws?fc Harlingen

Voor de jeugdteams van de fc Harlingen stond afgelopen zaterdag alweer de vijfde competitieronde op het programma, er stonden maar liefst 12 thuiswedstrijden (inclusief het? VR 2? damesteam? dat het overigens ook zeer goed doet in de competitie en inmiddels de trotse koploper is in de 5e klasse - 2) en het was dan ook een weer een drukke maar zeer gezellige dag op het immer knusse en? gezellige sportpark aan de Vierkantsdijk. Maar ook voor de leiders en trainers was het een mooie dag want het bestuur van de fc Harlingen verraste alle leiders en trainers met een schitterende nieuwe coachjas, welke door iedereen natuurlijk direct werd aangetrokken en zij samen met hun team in prachtige nieuwe tenues en coachjassen een waar visite kaartje voor de fc Harlingen zijn.

Voor MP 2 stond er een thuiswedstrijd op het programma tegen Wijkels Hallum MP 2, de aller jongste spelers van de  fc Harlingen gaven zeer goed partij in een leuke en gelijk opgaande wedstrijd, maar er werd helaas wel met 0-2 verloren. MP 1 bewandelde de omgekeerde weg want zij moesten uit naar Wijkels Hallum MP 1 en ook dit was een zeer spannende en gelijk opgaande wedstrijd, waarin de doelpunten als rijpe appels van de boom af vielen , maar gelukkig vielen ze wel in het voordeel van MP 1 want er werd met maar liefst 5-6 gewonnen.

Het F3G team moest thuis tegen Leeuwarder Zwaluwen F3 en zij gaven zeer goed partij in deze wedstrijd aan de iets oudere gasten. Er werd goed samengespeeld en ook kregen ze enkele mooie kansjes maar deze gingen er helaas niet in, helaas wist de tegenstander dit wel enkele keren te doen zodat er met 0-3 werd  verloren.
Oosterlittens was de plaats waar de reis voor F2G heenging om hier de plaatselijke F2 te bestrijden. De plaatselijke helden begonnen sterk aan de wedstrijd en F2G had het erg zwaar in de beginfase tegen de een stuk grotere tegenstanders die dan ook een 2-0 voorsprong namen. Maar vlak voor de rust was het Mirthe die fraai de 2-1 scoorde. Na de ranja begon F2G zeer sterk aan de wedstrijd en na al enkele kansjes te hebben gehad was het Mirthe die met  twee doelpunten achterelkaar de 2-2 en 2-3 scoorde , maar Oosterlittens wist weer langszij te komen 3-3. F2G bleef goed doorgaan en uit een mooie aanval was het Emma die er 3-4 van maakte , de minuten tikten weg en F2G leek er met de 3 punten van door te gaan , maar in de slotminuut liet een van de Oosterlittens spelers nog een kanonskogel op de fc Harlingen goal los en deze vloog onhoudbaar voor keeper Wessel in de touwen en was het 4-4 maar F2G verdiend als team een groot compliment voor hun inzet deze wedstrijd.

Voor F1 stond er een thuiswedstrijd tegen Leovardia F4 op het programma en ook dit werd een spannende gelijk opgaande wedstrijd, waarin de Leeuwarders er door een 0-1 zege met de 3 punten er vandoor gingen.
E5G moest al vroeg op pad om tegen FVC E4 te gaan spelen, na een wat aarzelend begin was het Balint die met een mooie goal de 0-1 scoorde even later gevolgd door Edivan die er 0-2 van maakte. Maar FVC wist nog voor de rust tot 1-2 terug te komen. Na de limonade was het FVC dat sterk aan de tweede helft begon , maar gelukkig wisten zij niet te scoren. Dat deed Tijs wel met een mooie droge knal en was het 1-3 . FVC probeerde het nog wel maar het was Cenk die de zege veilig stelde en de 1-4 scoorde.
Voor E4G stonde de derby tegen Zeerobben op het programma , E4G begon goed maar het was Zeerobben dat als eerste scoorde en ondanks dat E4G goed partij bood deden ze dit voor de rust nog 3 maal zodat er met 4-0 de rust in werd gegaan. E4G bleef ook na de rust spelen maar kon niet voorkomen dat de Robben nog een keer scoorden zodat de eindstand 5-0 werd.

E3G moest thuis spelen tegen Berlikum E3 en dit werd een mooie 7-0 overwinning voor de Harlingers. Ook voor E2 was er een thuiswedstrijd , zij moesten tegen SSS 68 E1G en wisten een 9-3 overwinning te behalen. Het E 1 team moest uit naar Frisia E5 en in  deze wedstrijd werden de 3 punten door een 1-3 overwinning mee naar huis genomen.
Het D3 zevental moest thuis spelen tegen Tzummarum D 1 en deze waren eze wedstrijd een maatje te groot zodat er met  0-6 werd verloren. De mannen van D2 moesten thuis tegen Bolsward D4  en in  een leuke wedstrijd die onder de perfecte leiding stond van de ,, comming Man,, van het Nederlandse topscheidsrechters gilde Cathrinus Bouwhuis werd een mooie 5-1 overwinning door de mannen behaald. Voor D1 stond er een uitwedstrijd tegen Blauw Wit D4 op het programma en dit eindigde in een 3 – 3 gelijkspel.

C 2 moest thuis spelen tegen Frisia C 6 en  deze wedstrijd werd een prooi voor de ouwe seunen want er werd met 7-0 gewonnen. Ook het C 1 team moest thuis spelen en wel tegen SWZ BOSO Sneek C2 , door doelpunten van Jort , Peter en Arjan werd de rust met 3-0 bereikt. Na de rust ging C 1 goed door en waren het Patrick , Jesse , Arjan , Remko en Jelmer die het achttal doelpunten volmaakten en omdat ook SWZ nog 2 maal scoorde was de uitslag van deze wedstrijd 8-2.
Het MC1 meisjes team moest de laatste wedstrijd voor de beker poule spelen tegen het sportieve Leovardia MC 1( de speelsters en begeleiders van dit team waren sportief in het veld en reageerden zeer correct bij enkele blessures aan fc Harlingen kant en dat mag ook weleens gezegd worden want heel veel teams kunnen hier een oorbeeld aan nemen), door enkele omzettingen in het team moest er even naar elkaar gezocht worden maar langzaamaan ging het steeds beter en speelde MC 1 een van zijn beste wedstrijden tot nog toe , maar kon heelaas niet voorkomen worden dat er met 0-6 werd verloren.

De B1 spelers moesten uit naar FVC B 2 en hier werd een 2-3 overwinning behaald. Voor A 1 was er een thuiswedstrijd tegen DTD A 1 en na een 4-1 ruststand werd het in de tweede helft een waar doelpunten festijn , waar menig korfbalverslaggever jaloers op zou zijn geweest , want toen de 90 minuten waren verstreken stond er een eindstand van 12 – 5  op het scorebord. De wedstrijd Bolsward MA 1 – fc Harlingen MA 1 werd uitgesteld.