Jeugdnieuws fc Harlingen

HARLINGEN - De jeugdteams van de fc Harlingen doen het in het de competitie , die nu twee weken bezig? tot nu zeer goed en staan allemaal in de bovenste regionen van de diverse klassen waarin zij uitkomen.

De teams die afgelopen zaterdag moesten spelen deden het zeer goed want er werd geen enkele wedstrijd verloren. De minipupillen spelen in hun eigen onderlinge competitie en hier komt steeds meer jeugd bij. In deze onderlinge competitie zijn de krachtverhoudingen nihil en is het elke week weer zeer spannend wie de koppositie gaat overnemen.

F4G Doet het als beginnend team bij de F-pupillen zeer goed en moest zaterdag spelen tegen de mannen uit Oosterlittens. In een zeer goed gespeelde wedstrijd lieten de fc Harlingen spelers zien dat zij als Minipupillen team (wat zij eigenlijk nog zijn) ook als F-pupillenteam goed mee kan komen en door een hele mooie 9-0 overwinning doen zij mee in de strijd om de bovenste plaatsen.

Ook het team van F3G doet het bijzonder goed, na de winst van de vorige week was het  tegen zeer sterke Leovardia F8 een wedstrijd met alles erop en eraan. En konden beide teams toch wel met een goed gevoel terugkijken op een zeer spannende wedstrijd die een 1-1 eindstand kende.

Voor de mannen en vrouwen van F2G was er de eerste thuiswedstrijd in deze voorjaarsreeks, F2G begon goed en het was Twan die binnen 5 minuten twee keer scoorde en stond F2G met 2-0 voor waarna Sparta er 2-1 van maakte. Maar uit een voorzet van Hessel scoorde Wessel nog voor de rust de 3-1. Na de rust begon F2G direct met aanvallen en het was Twan die er 4-1 van maakte.

Hierna was het even lady’s time want nadat eerst Mirthe haar schot door de keeper zag worden gestopt was het Benthe die inschoot. Ook deze bal werd gekeerd waarna de bal voor de voeten van Svenya kwam en haar schot op de goal ging er wel in en was het 5-1. Uit een mooie aanval was het Mirthe die nummertje 6 scoorde en even later was het Emma die er 7 -1 van maakte. En het was ook Emma die uit een hele mooie aanval de 8-1 scoorde, waarna Sparta er  8-2 van maakte. Maar de koek was nog niet op want het was Wessel die er nog 9-2 van maakte.

F1G moest uit naar MKV 29 F3 en in een spannende wedstrijd met veel doelpunten was de uitslag hier 3-3. Het E5G team moest uit naar Sparta 59 E3 en in een van fc Harlingen zijde zeer goed gespeelde wedstrijd werd er met maar liefst 1 -6 gewonnen van de Deinumers. E4 G moest thuis spelen tegen Frisia E14. E4 begon zeer goed aan de wedstrijd en nadat er al enkele kansjes waren geweest was het Boaz die de 1-0 scoorde.

E4 ging goed door en nog voor de rust was het Jorn die de 2-0 scoorde. Na de rust was Frisia iets feller geworden en zij scoorden de 2-1, maar direct na de aftrap was het alweer 3-1 toen Boaz uit een voorzet van Isa scoorde. En vlak voor tijd was het opnieuw Boaz die scoorde en de eindstand op 4-1 bepaalde.

Voor de spelers van E3G stond de derby tegen Zeerobben E4 op het programma. E3 begon goed aan de wedstrijd en na al een paar kleine kansjes te hebben gehad was het Sverre die de 1-0 scoorde. Nadat beide ploegen nog wel enkele kansjes hadden gehad was dit ook de russtand. Na de rust was het E3G dat direct de aanval zocht en het was Lizzy die met een mooi doelpunt er 2-0 van maakte. Zeerobben bracht halverwege de tweede helft de spanning wel terug door 2-1 te scoren, maar de dikverdiende overwinning voor E3G kwam niet meer in gevaar.
De mannen van E2 moesten uit naar Blauw Wit E7. Dit was een zeer gelijkopgaande wedstrijd waarin de strijd voornamelijk op het middenveld werd gestreden. Maar halverwege de eerste helft was het Rejan die de keeper kansloos liet 0-1. Ook in de tweede helft veel strijd op het middenveld en weinig echte kansen. Dus werd er niet meer gescoord waardoor E2 nu de volle winst uit twee wedstrijden heeft.
Voor E 1 begon de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen Franeker E2. E1 komt nu uit in de eerste klas en voor het eerst hierin acterend werd er een hele mooie 1-4 overwinning behaald. De doelpuntenmakers waren zonder de andere spelers hiermee te kort te doen: Jesper 3 maal en Luuk  1 keer. De mannen van D3 blijven het ook zeer goed doen. Er moest nu gespeeld worden tegen Ouwe Syl D2  en dit werd een hele mooie 3 -1 overwinning , waardoor D3 mooi bovenin blijft meedoen.
Het D2 team moest thuis tegen Dronrijp/Foarut D4. Dit werd een leuke wedstrijd waarin D2 uit een mooie vrije trap van Ricardo op 1-0 kwam, maar nog voor de rust was het alweer 1-1. Na de rust was het spel wat slordiger maar wist D2 door een goal van Joran wel de 2-1 te scoren en het was Ricardo die er even later 3-1 van maakte. In de slotfase kreeg Dronrijp/Foarut nog wel een penalty maar deze werd door Jesler gestopt.

De spelers van D1 moesten uit naar Beetgum D1 en hier werd in een van D1 zijde goed gespeelde wedstrijd een hele mooie 1-5 overwinning behaald. Het C 2 team moest uit naar FVC C 3 en dit was een wedstrijd die beide kanten op kon. Maar deze keer sloeg de balans de goede kant op en was het C 2 dat aan het langste eind trok en de punten 0-1 meenam.

MC 1 moest uit naar CVO MC 1 en herstelde zich goed van de onnodige nederlaag van een week eerder. De meisjes begonnen deze wedstrijd in een andere opstelling dan gebruikelijk en dit was ook aan het spel te merken. Er werd goed gespeeld en de anders ingevulde posities werden goed bezet waardoor er meer ruimte kwam.

De wedstrijd was spannend en nadat er over en weer kansen waren geweest nam CVO de leiding 1-0. Maar MC 1 bleef goed spelen en uit een mooie combinatie van achteruit was het Ashley die er 1-1 van maakte. Ook in de tweede helft kregen beide teams nog kansen maar gescoord werd er niet meer. MC 1 kan terugzien op een goed gespeelde wedstrijd.
C 1 was vrij. En B1 moest thuis tegen Sparta 59 B2. Spelend op het hoofdveld van de fc Harlingen werd hier tegen een knappe 1-0 overwinning op behaald. De wedstrijd van A1 werd uitgesteld naar een latere datum.