Voetbal

Jeugdnieuws fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Voor de meeste teams nadert het einde van de najaarsreeks en dus word het voor sommige teams nog spannend of dat zij nog kampioen kunnen worden of dat zij dit kampioenschap op een haartje na gaan missen.

De jongste voetballers van de fc Harlingen MP 1 moesten uit naar Stiens MP 1 en in een heel erg spannende wedstrijd werd er helaas met 7-4 verloren. Het andere MP team van de fc Harlingen MP 2 mocht genieten van een dagje vrij.
 
F3G moest uit naar het Leeuwarder Blauw Wit 34 F8 en deze waren een klein maatje te groot voor deze eerste jaars F pupillen van de fc, want er werd helaas met 6-0 verloren. Voor F2G stond er een derby tegen Zeerobben F4 op het programma. In een leuke en spannende wedstrijd kregen beide ploegen kansen, maar het was Zeerobben dat de score opende 0-1. Na over en weer nog enkele mooie kansen te hebben gehad was het Zeerobben dat vlak voor de rust opnieuw scoorde 0-2. Na de ranja begon F2G direct met aanvallen, maar het was Zeerobben dat met een heleboel geluk op 0-3 kwam toen de bal door een fc Harlingen speler van richting werd veranderd en keeper Ramon kansloos was. Hierna ging F2G alles op alles spelen en kreeg kansen maar de bal wilde er maar niet in deze wedstrijd en werd er ondanks het goede spel jammer genoeg verloren. F1G moest uit naar Beetgum F1 en wist hier een mooie 0-8 overwinning te behalen en blijft hierdoor nog steeds in de race om het kampioenschap.
 
Voor E5G is er nog een kleine kans om kampioen te worden, maar dan moeten waarschijnlijk alle nog te spelen wedstrijden worden gewonnen. Zaterdag moest dit mixed team uit naar FVC E5 en hier werd helaas met 5-0 verloren en lijkt de kans op een kampioenschap een stapje verder weg. E4G behaalde zijn eerste overwinning, zie team van de week. Voor E3G stond de belangrijke wedstrijd tegen Zeerobben E5 op het programma. Winst in deze wedstrijd bracht de beide ploegen op gelijke hoogte in de kampioensrace en verlies betekende dat E3G iets verder achterop zou raken en helaas gebeurde dat laatste want er werd met 2-1 verloren. E2 moest uit naar Minnertsga maar deze wedstrijd werd uitgesteld omdat de Goedheiligman deze plaats bezocht zaterdagmorgen. De mannen van E1 staan bovenaan in hun klasse en wisten deze eerste plaats door een mooie 13-0 overwinning op Dronrijp/Foarut E2 te behouden en kunnen zaterdag bij winst op de naaste concurrent Frisia kampioen worden en wij wensen hun dan ook veel succes toe.
 
D3 moest uit naar Beetgum D2 en hier werd helaas met 7-0 verloren. Ook de mannen van D2 moesten een uitwedstrijd spelen en wel tegen Mulier D2. En in deze leuke wedstrijd werden de punten weer mee naar huis genomen want er werd met 1-4 gewonnen. Voor D1 was er een thuiswedstrijd tegen Mulier D1 en ook deze mannen wisten van de Witmarsumers te winnen want het werd 3-1 voor de blauwen.
 
C2 moest uit naar Franeker C 5 en hier werd een knappe 1-2 overwinning behaald. Het team van C 1 moest al vroeg op pad naar IJVC/ Blauwhuis C1 en hier werd met 0-6 gewonnen. De meisjes van MC 1 gaan het steeds beter doen. In een leuke wedstrijd thuis tegen Bolsward MC 1 lieten ze zien dat ze steeds beter uit de voeten kunnen op het grote veld. Met leuk en verzorgd samenspel werd een 4-0 voorsprong genomen, waarna Bolsward er 4-1 van maakte. MC 1 bouwde de score hierna weer uit naar 5-1 en in de slotfase kwam Bolsward nog terug tot 5-3 maar dat mocht de pret niet drukken. Alle doelpunten bij MC 1 werden gemaakt door Romy S. die het uitstekende voorbereidende werk van haar ploeggenootjes goed afmaakte.
 
Ook B1 moest thuisspelen en hier was Arum B1 de tegenstander en in een meer spannende dan mooie wedstrijd wist B1 met 2-1 te winnen. De mannen van A1 moesten als koploper uit naar SWZ BOSO Sneek A3 en door een 0-2 overwinning wisten zij deze koppositie vast te houden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda