Jeugdnieuws fc Harlingen

HARLINGEN - Het was zaterdag weer een enorme drukte op het mooie, sfeervolle en zeer gezellige ?sportpark aan de Harlinger Vierkantsdijk. Er stonden voor deze dag dertien thuiswedstrijden op het programma.

Het MP 2 team moest al om 09.00 uur aantreden tegen het hoog geklasseerde Mulier MP1dat uit al wat oudere F-spelers bestaat. Ondanks dat de jongste spelertjes van de fc Harlingen zeer goed partij gaven kon er niet worden voorkomen dat er met 0-11 werd verloren.

MP1 dat in hun competitie bovenin meedoet kreeg Berlikum MP1 op visite. In een leuke en zeer gelijkopgaande wedstrijd werden de punten door een mooie 5-4 overwinning thuis gehouden.

F3G speelde ook thuis en wel tegen MKV F7M en dit leverde de allereerste competitie overwinning op voor F3G. En wat voor een want er werd met maar liefst 17-0 gewonnen.

Voor F2G was er een uitwedstrijd tegen FVC  F5. In een leuke en spannende wedstrijd was het FVC dat als eerste scoorde en de leiding nam 1-0. Maar F2G ging goed door en wist door een corner die in een keer in het doel ging op 1-1 te komen. Helaas was de vreugde van korte duur want FVC maakte al weer snel de 2-1. Na de rust weer een leuke en gelijk opgaande wedstrijd waarin beide ploegen enkele mooie kansen kregen maar jammer genoeg ging de bal niet meer in het FVC doel. En omdat FVC wel een keer wist te scoren werd het nog 3-1. Maar kan F2G terugzien op een goede wedstrijd.

F1G moest thuis tegen Frisia F 9 en wist in de race om de titel 3 belangrijke punten te behalen door met 6-1 te winnen.
Ook voor E5G stond er een thuiswedstrijd op het programma. Zij moesten spelen tegen Berlikum E3. Ook hier werden 3 zeer belangrijke punten binnen gehaald, want door de 2-0 overwinning blijft E5G medekoploper.

E4G moest uit naar FVC E6. De Harlingers begonnen goed aan de wedstrijd en in een leuke en spannende wedstrijd was het Nick die 5 minuten voor de rust de verdiende 0-1 scoorde. Maar helaas werd het op slag van rust nog 1-1. Na de rust weer een gelijk opgaande wedstrijd met voor beide ploegen kansen. Het was Timothy die er met een harde afstandsschot 1-2 van maakte. Lang leek het erop dat E4G de punten mee naar huis ging nemen. Maar vlak voor tijd wist FVC alsnog gelijk te maken 2-2.

E3G is ook nog in de race voor het kampioenschap maar moet dan alle wedstrijden die zij nog moeten spelen winnen. Hiermee werd goed begonnen want Frisia F12 werd met 2-0 verslagen en dus blijven zij de koplopers in de nek hijgen.
Ook voor E2 zijn er nog kansen op het kampioenschap. In de race om de titel werd Franeker E7 met een 18-0 nederlaag weer huiswaarts gestuurd.

E1 moest als koploper op bezoek bij Franeker E4. In hun race om het kampioenschap maakten zij geen foutjes en werd met een 1- 6 overwinning en met  3 punten in de knip de thuisreis aanvaard.

D3  moest thuis spelen tegen Tzum D1. Ondanks dat er goed werd gespeeld kon een 2-4 nederlaag niet worden vermeden.

Voor D2 stond de derby tegen Zeerobben D3 op het programma en hier liet D2 zien dat het een maatje te groot was voor de Robkes. Want er werd met 11-0 gewonnen.

Ook D1 moest een derby tegen stadgenoot Zeerobben D2 spelen en hier trokken de mannen in het groen aan het langste eind door met 3-1 te winnen van de blauwen.

C2 speelde thuis op het hoofdveld tegen SDS C2. In een leuke en spannende wedstrijd werden de punten eerlijk verdeeld middels een 1-1 gelijkspel.

Voor C1 stond de wedstrijd tegen Zeerobben op het programma. In de eerste helft ging de strijd gelijk op en kregen beide ploegen kansen maar gescoord werd er niet. Na de rust waren er ook weer voor beide ploegen kansen maar de fc Harlingen spelers sprongen iets beter met de kansen om. Door twee doelpunten van Jort en één van Peter werd een 3-0 overwinning behaald.

MC 1 moest uit naar MKV MC 1 en speelde hier misschien wel de beste wedstrijd tot nu toe van het seizoen. In een leuke wedstrijd was het MC1 dat de leiding nam door een doelpunt van Romy S. En dit was ook de ruststand. Na de rust ging de strijd gelijk op en scoorde MKV de gelijkmaker. Hierna kregen beide ploegen nog enkele kansen maar hier vielen geen doelpunten. Het leek of de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen, maar in de laatste minuut ging MKV er alsnog met de winst vandoor.

B1 moest uit naar Zeerobben B3 en wist hier een mooie 1-3 overwinning te behalen.
A1 moest als medekoploper aantreden tegen Franeker A2 en maakte hier geen fout in de race om de titel, door met 8-0 te winnen.