Voetbal

Jeugdnieuws fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
De wintercompetitie was tot een succesvol einde gekomen. De winnaars zijn inmiddels bekend en gehuldigd en nu kunnen de teams zich weer gaan concentreren op de competitie. Voor sommige teams een geheel nieuwe competitieindeling maar de meeste teams gaan verder met hun competitie zoals voor de winterstop.

Helaas door het weer én de voorjaarsvakantie werden er toch verscheidene wedstrijden afgelast wat leidde tot een vrij rustig voetbalweekend. De minipupillen waren vorige week ook nog niet begonnen maar sinds deze week trainen ook zij elke woensdag weer.

E-Pupillen
Fc Harlingen E4 nam het in Leeuwarden op tegen Frisia E14 en konden niet voorkomen dat zij met verlies weer richting Harlingen moesten. Er werd met 2-0 verloren. Het lukte fc Harlingen E3 ook niet om met winst terug te keren. Zij moesten eveneens naar Leeuwarden maar zij namen het op tegen de E2 van de Leeuwarder Zwaluwen. Het werd 6-0 voor de thuisploeg.

D-Pupillen
Fc Harlingen D2 speelde gelijk in een thuiswedstrijd tegen SWZ Boso Sneek D4. Gelukkig voor het thuispubliek waren er wel doelpunten te zien want het werd 2-2.

C-Junioren
Voor fc Harlingen C2 stond er een wedstrijd naar Terschelling op het programma. Vlak voor de winterstop moest fc Harlingen C2 ook al naar Terschelling en ze wonnen toen met 3-4. Uiteraard was de missie van de jongens om wederom met winst huiswaarts te keren. Na een paar goede acties op het middenveld werd de 0-1 gescoord met een fraai afstandsschot. De keeper van Terschelling was kansloos. Na een simpele aanval maakte de tegenstander er al snel 1-1 van. Er werd veel strijd geleverd maar de ruststand bleef 1-1. Kort in de tweede helft wist Terschelling voor te komen met 2-1 maar nadat fc Harlingen een vrije trap kreeg, wist Harlingen de gelijkmaker op de scoreborden te zetten. Vanuit een hoekschop kwam fc Harlingen voor te staan met 2-3 maar nu weet Terschelling toch ook weer de stand gelijk te trekken. Het spel werd grimmiger en de jongens van Harlingen gingen er nog één keer vol tegenaan. Dit werd uiteindelijk beloont met een goal en de eindstand bleef dan ook op 3-4. Dit was zeker een verdiende overwinning van fc Harlingen C2.

B-Junioren
Thuis was het fc Harlingen B2 die overtuigend wist te winnen van ONS Boso Sneek B3. Met maar liefst 10-3 werd er door Harlingen B2 gewonnen.

Morgen kunnen we weer genieten van acht thuiswedstrijden. Om 9 uur trappen F4, F2, E4 en D3 af voor hun wedstrijden. Om 14.30 uur sluiten de mannen van fc Harlingen B1 de dag af met hun wedstrijd tegen St. Arum/Stormvogels/Mulier B1d. Kortom, in het voorjaarszonnetje weer genoeg voetbal te zien morgen op de Vierkantsdijk.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda