Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Het was weer zo?n zaterdag als vele anderen. Sommige teams kwamen thuis met een enorme teleurstelling. Anderen hadden op niets gerekend en behaalden 3 punten en weer anderen blijven hopen op betere tijden. Het zijn allemaal ervaringen die binnen het jeugdvoetal passen en dus ook bij Zeerobben. Zolang het plezier in de voetbalsport nog de drijfveer is, is er niets aan de hand en zal het morgen ook weer een mooie dag worden met verrassingen, blijdschap en teleurstellingen.

Junioren
Na de degradatie afgelopen seizoen uit de 4e divisie is A1 niet in een vrije val terecht gekomen. Integendeel. Het kan zich goed meten met de ploegen uit de hoofdklasse. Alleen was er ook dit keer geen winst voor A1. In Buitenpost kwam A1 niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Daarmee blijft het ongeslagen in deze klasse maar moet vooralsnog genoegen nemen met een 5e plaats.

Na het onverwachtse verlies van vorige week was er een knap herstel van B1. Uit tegen de nummer 4 van de ranglijst, Joure B1, werd een mooi gelijkspel behaald. Het werd 3-3 en daarmee staat B1 nog keurig 2e op de ranglijst. B2 trof in Sparta B1 een veel te sterke tegenstander en verloor dan ook met 2-8. B2 wacht nog steeds op het 1e punt maar is dan ook met ploegen als Terschelling B1, AVC B1, Berlikum B1, Makkum B1 en Sparta B1 wel erg zwaar ingedeeld.

C1 moest aantreden tegen de nummer 2 CVVO. Die bleken met 0-2 net iets te sterk voor C1. Met 6 punten staat C1 nog wel steeds op een 6e plaats in de hoofdklasse. Na de sterke seizoensstart van C2 volgde afgelopen zaterdag de 2e nederlaag op rij. Dit keer was Oosterlittens C1 met 4-0 te sterk voor C2. Verlies was er ook voor C3 maar in een wedstrijd tegen Mulier C1 is dat natuurlijk geen schande. Morgen wacht Nijland C1. Ook niet makkelijk. C4 behaalde de 3e overwinning op rij. Dit keer waren de mannen van C4 veel te sterk voor Makkum C2. Samen met Workum C2 staat C4 keurig aan kop. Morgen de derby tegen Franeker C4.

Pupillen
Bij de D-pupillen was er verlies voor D1 in de wedstrijd tegen SJO RVC D1. Met 3-2 waren de druiven wel erg zuur. Jammer, want nu blijft D1 op een 7e plaats steken in de 1e klasse. D2 verloor thuis tegen Bolsward D2 met 0-3. D3 moest al vroeg uit de veren om al om 09.00 uur op het ved te staan tegen SJO Dronrijp/Foarut. Maar ze waren uitgeslapen en de tegenstander blijkbaar niet want met 0-14 kon de vreugde niet op voor D3. D4 verloor in Hallum met 11-4 van Wykels Hallum D3.

Een sterke tegenstander voor E1 afgelopen zaterdag. Joure E1 is koploper in de hoofdklasse en Zeerobben staat in de middenmoot. Ze konden helaas niet voor een verrassing zorgen en verloren in Joure met 5-2. Morgen weer nieuwe kansen tegen L. Zwaluwen E1. Voor Terschelling E1 werd het weer een lange terugreis. Zij verloren op het Oostersportpark met 15-0 van E2. E3 deed het ook knap. Zij wonnen met 1-6 van Franeker E4. En E4 speelden een spannende wedstrijd in Stiens tegen Stiens E3. Het werd maat liefst 5-5. Winst was er ook voor E5 in de wedstrijd tegen Tzum E1. Op het knusse veldje van de plaatselijke vv werd het 2-4. Winst ook voor E6. Thuis tegen Marrum E3 werd het 6-0 en E7 maakte het succes van de E-pupillen compleet door uit tegen FVC E7 keurig 1-1 te spelen.

Na de valse start van F1 lijkt de ploeg haar draai nu toch gevonden te hebben. Na de winst van vorige week ook nu weer winst. Uit tegen Baluw Wit F2 werd het 1-5. F2 speelde thuis met 3-3 gelijk tegen Leovardia F2 en F3 kwam met een monsterscore terug uit Leeuwarden waar Frisia F8 ruim verslagen werd. En wat te denken van F4 dat Blauw Wit F9 even aan de kant zette met 13-0. F5 verloor uit van Tzummarum F1 met 5-2 en ook F7 verloor haar wedstrijd tegen Leovardia F10 met 3-2. En zeiden we vorige week niet dat de eerste overwinning van F8 een kwestie van tijd was? Welnu nog geen week later zijn de eerste drie punten een feit en hoe!. Uit tegen Blauw Wit F7 met 1-5 is geen kattepis.

Waddenrobkes
Morgen 9.00 uur gaat alweer de 3e speelronde voor de Waddenrobkes van start. Zes ploegen spelen de landencompetitie en strijden om de penaltybokaal. Alles begint natuurlijk weer met de vlaggenparade.

Meisjes
Binnen de meisjesafdeling stonden er afgelopen zaterdag ook een aantal interessante wedstrijden op het programma. Wedstrijden die bepalen of je afhaakt of dat je mee blijft doen om de bovenste plaatsen. ME1 speelde een hele spannende wedstrijd tegen AVC ME1. Maar ME1 wist de punten thuis te houden. Het werd 3-2 en daarmee staat ME1 op een keurige 3e plaats. MD 1 speelde tegen LSC MD1 dat ook inmiddels 6 punten had behaald. Een topper al zo vroeg in het seizoen. De meisjes van MD1 speelden een puike wedstrijd en wonnen met 7-1 waardoor ze nu samen met Tzum MD1 de lijst aanvoeren. En morgen staat op het programma: Tzum D1-Zeerobben MD1. Alweer een topper dus voor MD1. MD2 blijft het ook maar goed doen. Dit keer was uit naar Frisia MD2 ook geen probleem. In Leeuwarden werd er met 0-5 gewonnen. Hierdoor blijft MD2 koploper en treft morgen op het Oostersportpark de nummer 2 van de ranglijst St. Annaparochie MD2. MC1 was niet opgewassen tegen NOK MC1 en dat kwam ook tot uiting in de stand. Een dikke nederlaag dus. Maar MB1 behaalde afgelopen zaterdag de eerste punten van dit seizoen. Thuis werd er met 1-0 gewonnen van Frisia MB1. Daar kan nog even van worden nagenoten want morgen is MB1 vrij van competitieverplichtingen.

De dag van morgen
Het stoom kwam uit de oren van de wedstrijdsecretaris afgelopen week. Hij moest voor de dag van morgen weer proberen om 18 thuiswedstrijden in te plannen en iedereen tevreden proberen te houden. En dat is wederom gelukt. De eerste wedstrijden beginnen dus al om 08.45 en de laatsten zullen in de middag beginnen. Er zitten weer een paar mooie affiches tussen. Elke jeugdwedstrijd is een genot om naar te kijken maar benieuwd zijn we extra naar de verrichtingen van A1 in de thuiswedstrijd tegen LSC A1. Blijven ze ongeslagen in de hoofdklasse en kunnen ze de aansluiting met de top maken? Kan B1 een goed resultaat neerzetten in de wedstrijd tegen Blauw Wit B1 dat met 12 punten uit 4 wedstrijden nog ongeslagen is? Blijft C4 koploper in haar competitie nu ze de derby tegen Franeker moeten spelen en wat doen de meisjes van MD2 in de topper tegen St. Annaparochie MD2 om 12.00 uur? En daarnaast dus nog eens 15 wedstrijden. Het zal niet mee vallen een keuze te maken. Van harte welkom bent u in ieder geval wel.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda