Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Hoewel het seizoen bijna afgelopen is, was het afgelopen zaterdag nog volop bedrijvigheid op het Oostersportpark. Naast de laatste speelronde bij de Waddenrobkes werd er nog veel meer gevoetbald.

Voor B3 waren de druiven wel erg zuur afgelopen zaterdag. Tot zaterdagochtend was men nog in de veronderstelling dat bij winst het kampioenschap gevierd kon worden maar dat bleek uiteindelijk toch niet zo te zijn. De concurrent had bezwaar aangetekend en wenste een wedstrijd over te spelen. Dat zal morgen gebeuren. B3 won zelf met 3-0 van St. Anna maar zit dus nog steeds in de wachtkamer.

C2 had een off-day en verloor op eigen veld met 3-7 van Makkum C1. En ook C3 sloot de competitie af met verlies. Tegen FVC C3 werd er met 1-9 verloren.

D1 speelde thuis tegen de nummer 3 van de ranglijst SJO Dronrijp/Foarut D1 en verloor met 3-0. D2 wilde er nog wel een keer voor gaan en won thuis met 4-1 van Leovardia D2 en sluit de competitie af met een keurige 3e plaats. En ook D3 speelde tegen Leovardia. Tegen het D4 team. En ook hier werd het 4-1 maar dan in het voordeel van de ploeg uit Leeuwarden.

E1 speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Heerenveense Boys E2 en won keurig met 4-1. En dat deed ook E2. Zij reisden af naar Warga en wonnen van SJO Warga WWS E3 met 1-4. Zeerobben E5 speelde doordeweeks tegen Beetgum E1 en dat werd een prachtige wedstrijd met maar liefst 10 doelpunten. Eerlijk verdeeld over beide teams. E4 haalde tegen Frisia E9 nog eens alles uit de kast en dat resulteerde in een 2-1 overwinning. Voor E5 is de laatste wedstrijd er een om snel te vergeten. In en tegen Oosterlittens werd er met dubbele cijfers verloren. E6 maakte er een mooi eind van deze competitie. Uit werd er nog verloren van Sparta E3 maar dit keer was Zeerobben de sterkste. Op eigen terrein werd het 7-4.

F2 speelde uit tegen de kampioen Leovaria F2. Kampioen of niet. Zeerobben wilde er toch nog een keer voor gaan en won in Leeuwarden afgetekend met 1-9 en eindigde op een keurige 2e plaats. De doordeweekse wedstrijd van F3 tegen Franeker F3 eindigde in een nipte 1-0 nederlaag. Een mooie overwinning was er voor F4 op de laatste speeldag. Thuis tegen Blauw Wit F8 werd het 7-3. Nipt verlies was er ook voor E5 in de wedstrijd tegen St. Anna F4. Het werd 1-0. Een puntje was er voor F6 in de wedstrijd tegen Geel Wit F2. De nummer 2 van de ranglijst moest genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel. En F7 sleepte er op het Oostersportpark nog een knap punt uit in de wedstrijd tegen SJO Dronrijp/Foarut F5. Het werd 1-1.

Meisjesvoetbal
Wat een wedstrijd moet dat geweest zijn/ Zeerobben MC1 tegen Mulier MC1. Wat te denken van een 6-7 overwinning voor Zeerobben MC1. Dat moet toch geweest zijn na afloop van de wedstrijd. MC was natuurlijk al kampioen maar wilde ongeslagen blijven en dat lukte. Uit tegen Frisia MC1 werd er met 4-0 gewonnen. St. Anna MD1 was dan al wel kampioen. Zeerobben MD1 wilde er nog best even voor voetballen in de laatste wedstrijd. En dat resulteerde in een keurige 2-1 overwinning. De wedstrijd van MD2 tegen SJO Warga WWS MD1 ging met 6-1 verloren. ME1 kwam in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in actie tegen Ouwe Syl ME1 en won die wedstrijd verdienstelijk met 4-3.

Morgen heerst er rust op het Oostersportpark. De jeugd is klaar met de competitie. Een aantal teams speelt nog een toernooi en anderen genieten van de eerste vrije zaterdag sinds een aantal weken en dat is ook wel eens fijn.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda