Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het valt niet mee voor de voetballers. Lange tijd winterstop en dan staat eindelijk de eerste oefenwedstrijd op het programma en valt er ?s nachts ineens de nodige sneeuw. Dat betekende voor afgelopen zaterdag dat er niet gespeeld kon worden tot 14.00 uur. Daarna verdween de sneeuw maar was het voor de voetballers al te laat. In de Waddenhal daarentegen ging alles wel door. Daar werd door de E-pupillen gespeeld en aansluitend door de A- en B-junioren.

Er stonden nogal wat oefenwedstrijden op het programma op het Oostersportpark. Met name de standaardteams willen natuurlijk goed voorbereid aan de start van de tweede competitiehelft verschijnen die zaterdag 7 februari voor velen weer van start gaat.

Enkele F-teams deden weer mee aan het zaalvoetbaltoernooi van de KNVB in Leeuwarden. Voor de E-pupillen was er alweer het laatste zaalvoetbaltoernooi van deze winter in de waddenhal. Om 14.00 was de aftrap van de eerste wedstrijd en zo rond 17.30 uur konden de prijzen uitgereikt worden aan: Arsenal, Real Madrid, AC Milan, Barcelona, Ajax, PEC Zwolle.

Na de E-pupillen was het de beurt aan de A- en B-junioren. Ook daar werd fanatiek maar fair gestreden. Rond half 20.30 werden ook daar de prijzen uitgereikt en ging een ieder voldaan naar huis dan wel de stad nog even in.

Morgen gaan de D-pupillen de zaal in. Zij spelen hun onderling toernooi van 9.00 tot 12.00 uur in de Waddenhal. Maar op het veld is er ook weer genoeg te doen. Althans als de voorspelde sneeuw uitblijft. Om 9.00 uur gaan C3, C2 en E6 van start met hun oefenwedstrijd tegen respectievelijk Franeker C3, L. Zwaluwen C2 en fc Harlingen E4. Om 10.30 uur is het de beurt aan B1 en C1. B1 speelt tegen Bergum B1 en C1 doet dat tegen L. Zwaluwen C1. En tot slot om 12.30 sluit A1 af met een oefenwedstrijd tegen Bergum A1. En dan kunnen we ons voorzichtig gaan opmaken voor de start van de tweede competitiehelft.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda