Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het is nog steeds winterstop. Nog geen competitievoetbal voor de jeugdteams. Natuur-lijk wordt er wel geoefend en getraind maar de competitie laat nog even op zich wachten. En soms ontstaan dingen spontaan.

Afgelopen vrijdagochtend besloot coördinator Wietse de Wit om een onderling toernooitje te organiseren voor alle F-pupillen van Zeerobben. Het zou prachtig zonnig winterweer worden op zaterdagochtend. Vrijdagochtend werden alle 70 F-pupillen uitgenodigd om mee te doen op de zaterdagochtend.  Vrijdagavond konden er vijf teams worden ingedeeld met in totaal 35 voetballers van F1 tot en met F7. Het enthousiasme van de kids en ouders was groot. Zaterdagochtend 10.30 uur, 35 F-pupillen, muziekje erbij, vijf teams en voetballen maar. Teams De Helden, De Piraten, De Toppers, De Superhelden en De Goalgetters streden tegen elkaar op deze prachtige voetbalochtend. Alle vijf teams speelden vier wedstrijden van 15 minuten tegen elkaar. Na vele mooie acties en doelpunten werd het toernooi uiteindelijk gewonnen door De Piraten. Een spontane actie mondde uit zo een leuk toernooi.

Daarnaast werd er de afgelopen weken ook weer volop in de zaal gespeeld door de jeugd. Zowel de F-pupillen, de D-pupillen als de C-junioren speelden een onderling zaalvoetbaltoernooi in de Waddenhal. En natuurlijk speelden de Waddenrobkes weer hun wintercompetitie op de donderdagmiddag in de Waddenhal.

Morgen is het de beurt aan de E-pupillen en de A- en B-junioren in de Waddenhal. De E’tjes spelen van 14.00 tot 18.00 uur en de junioren van 18.00 tot 21.00 uur. F1, F3 en F6 melden zich weer in Leeuwarden voor het zaalvoetbaltoernooi van de KNVB. Maar op het Oostersportpark is ook weer genoeg te doen morgen. Zo staan er tal van oefenwedstrijden op het programma voor o.a. C1, C2, B1 en A1. De eerste wedstrijd begint al om 09.00 uur om alvast wat in het ritme te komen voor de drukke zaterdagen die weer komen gaan. En als klap op de vuurpijl werd deze week bekend dat de Snertloop weer terug is van weggeweest. Zaterdag 14 februari staat al bij velen in de agenda genoteerd maar daarover later meer. Winterstop bij Zeerobben? Het lijkt er toch niet echt veel op.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda