Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het is goed toeven op het Oostersportpark op de zaterdagochtend. Niet alleen vanwege de sfeer maar zeker ook vanwege de vele facetten die jeugdvoetbal zo mooi maken. Van recreatief (Waddenrobkes) tot prestatief (4e divisie) is het genieten voor de liefhebbers van jeugdvoetbal. Zeerobben op haar best dus.

Zeerobben A1 snoepte verrassend een punt af van het sterke Groninger GVAV Rapiditas A1 en pakte daarmee het eerste puntje van het seizoen in de landelijke Vierde Divisie. Weliswaar nog niet voldoende om de onderste plek te verlaten, maar het spreekwoord ‘Als er één schaap over de dam is ….’, zal ongetwijfeld ook opgaan voor A1.

Bij de B-junioren helaas geen winst. Tegen het sterke Helpman B1 uit Groningen werd met 6-3 verloren. Interessant was de strijd tussen B2 en Makkum B1. Een gelijk opgaande wedstrijd die alle kanten op kon. B2 kwam op een 1-0 voorsprong maar kon niet voorkomen dat het in de 2e helft nog 1-1 werd. Een terechte einduitslag. B2 staat 4e momenteel in een competitie met toch veel B1 teams.
Het blijft vreemd dat B1 teams zijn ingedeeld bij Zeerobben B3. Het mag bekend zijn dat Zeerobben over een goede jeugdafdeling beschikt maar ook daar spelen jongens en meisjes op recreatief niveau. Afgelopen zaterdag kwam fc Harlingen B1 op bezoek. Ondanks dat B3 goed speelde werd het 1-3.
 
Zeerobben C1 ging in Dokkum met 5-2 onderuit tegen Be Quick. Voor C2 stond de derby tegen FC Harlingen C1 op het programma. Het werd een boeiend duel waarbij Harlingen onder toeziend oog van tal van toeschouwers met 3-0 als winnaar uit de bus kwam. Zeerobben C3 moest, zoals verwacht, het onderspit delven tegen Beetgum C1 en verloor met dubbel cijfers.

De topper tussen D1 en koploper Franeker D1 werd in het voordeel van Franeker beslist. Het werd 1-3. Zeerobben D2 behaalde een betrekkelijk eenvoudige overwinning op fc Harlingen D1. Het werd 3-1. De wedstrijd tussen fc Harlingen D2 en D3 werd ruim in het voordeel van de blauwen beslist. MD1 behaalde een mooie 2-0 overwinning op Tzum MD1.
 
Bij de E-pupillen kon E1 een feestje vieren. Dankzij een eclatante zege tegen Blauw Wit ’34 kon bij hen  de kampioensvlag in top. En daarmee is E1 de eerste (ongeslagen) kampioen in het seizoen 2014/2015. In Deinum deelden Sparta ’59 E1 en Zeerobben E2 met 2-2- de punten. Ondanks het puntverlies blijft E2 koploper, maar voelt inmiddels wel de hete adem in de nek van AVC E1. De najaarscompetitie van E2 gaat dus een spannend slot tegemoet. Zeerobben E3 verloor nipt van Friesland E1. In Leeuwarden werd het 5-4. Ook voor E4 was er verlies. Zij wisten tegen Wykels Hallum niet te scoren en verloren met 5-0. Het zo goed presterende Zeerobben E5 had geen enkele moeite met MKV’29 E4. Zij wisten met dubbele cijfers te winnen en delen nog steeds de eerste stek met het eveneens nog ongeslagen FC Harlingen E5. Zeerobben E6 kwam net iets tekort tegen Blauw Wit ’34 E7 en verloor thuis met 2-4.En Zeerobben E7? Dat blijft maar doorgaan met winnen. Tegen SJO Dronrijp/Foraut E5 boekten ze alweer de vierde overwinning op rij.

Wederom een overwinning van F1. Dit keer werd er met 2-0 gewonnen van Frisia F3. Na het gelijke spel van vorige week was er ook afgelopen zaterdag een gelijkspel voor F2. Thuis tegen Leovardia F2 werd het 2-2. En wederom was er winst voor F3. Vorig seizoen nog in de Waddenrobkes en nu al bovenaan in de “echte” competitie. Dit keer werd er zeer ruim van Beetgum F1 gewonnen.
Winst was er ook voor F4. Uit bij SJO Dronrijp/Foarut F5 werd het 2-5. En of dat nog niet genoeg was deed ook F5 nog een duit in het zakje. Uit bij AVC F2 werd er met 7-0 gewonnen. En dan F7. Zij hadden nog niet zoveel punten maar maakte het succes van de F-afdeling compleet. Zij wonnen met 6-1 van CVO F1.

Bij de Waddenrobkes was Italië in goede doen en lijkt af te stevenen op het kampioenschap. Daarover heeft u alles kunnen lezen in de editie van afgelopen dinsdag. Morgen om 09.00 uur staan de Waddenrobkes weer klaar voor hun landencompetitie. Nog 2 speelronden te gaan.

Morgen is er een beker- inhaalprogramma vastgesteld door de KNVB. Sommige teams genieten van een vrij weekend. Anderen gaan oefenen en weer anderen moeten gewoon voor de competitie spelen. Er staan 5 competitiewedstrijden op het programma en er worden nog een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Voeg daarbij de Waddenrobkes en het is weer druk en gezellig op het Oostersportpark. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda