Sport

Jeugdjournaal Zeerobben


Harlingen ? Het zijn met name A1 en B1 die het zwaar hebben op dit ogenblik in de 4e divisie. Het niveau is hoog en Zeerobben moet proberen aan te klampen. Zowel A1 als B1 staan nog op nul punten. C1, D1, E1 en F1 doen echter weer bovenin mee. En dit beeld zie je binnen elke leeftijdscategorie. Het blijft hard werken voor de jeugdafdeling van Zeerobben en daar is nog nooit iemand minder van geworden.


Opnieuw liep Zeerobben A1 averij op. Ditmaal bleek FVC A1 een maatje te groot en kregen de groenwitten klop met 1-7. Het betekende het derde achtereenvolgende verlies in de nog prille competitie. Komend weekend mag A1 het opnieuw proberen in en tegen Heerenveen A1 dat afgelopen zaterdag met 2-3 in Hoogezand wist te winnen. Twee weken geleden kreeg Zeerobben A1 daar met 15-0 een pak slaag. Dat de mouwen opgestroopt moeten worden in het Friese Haagje mag duidelijk zijn.

B1 verloor net als A1 met ruime cijfers van FVC B1. Op het Oostersportpark werd het 2-7. B2 moet ook elke week knokken voor de punten. De verschillen zijn heel klein. Zaterdag werd er nipt verloren van Terschelling B1 na een enerverende partij. Het werd 2-3. En datzelfde gold ook voor B3. De ploeg doet prima mee in deze competitie maar verliest steeds nipt. Dit keer was Leovardia B4 met 3-2 te sterk maar ooit valt het dubbeltje een keer de andere kant op.
 
Zeerobben C1 kwam terug uit Joure met een 4-6 overwinning en consolideerde daarmee een plek bij de top 3. Zeerobben C2 had het niet gemakkelijk afgelopen zaterdag in Sneek waar ze niet opgewassen waren tegen ONS Boso Sneek C3 en er zeven doelpunten om de oren kregen. Maar wellicht kunnen komend weekend weer punten worden gepakt tegen Scharnegoutum. Ook verlies voor C3. Met 7-0 bleek Nijland C1 duidelijk de sterkste. De meisjes van MC1 speelden in Leeuwarden tegen Leovardia MC1 voor de beker. Het werd een nipte 1-0 zege voor de hoofdstedelingen.

D1 verslikte zich in Bolsward D1 dat nog puntloos was. In Bolsward kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Duur puntverlies toen bleek dat Franeker D1 wel gewonnen had. Voor D3 was Joure D7 veel te sterk en dat kwam ook terug in de uitslag. Het werd 2-8. Voor MD1 was het een mooie zaterdag. Thuis werd er met 5-0 gewonnen van SJO Dronrijp/Foarut.
 
 
Zeerobben E1 doet het tot nu toe uitstekend in de competitie. Na de eerdere winst tegen MKV’29 E1 bleek het groenwitte zevental nu met 6-0 te sterk voor SC Berlikum E1. Het nog ongeslagen E1 deelt het podium met Blauw Wit ’34 E2 en St. Annaparochie E1. Zeerobben E2 verloor in en tegen Beetgum E1 met 3-1. Volgende week staat voor het de spannende derby tegen Franeker op het programma. En dan E3. Na de week ervoor met 7-0 te hebben verloren van Frisia E5 pakte E3 dit keer wel de volle winst. De SJO Foarut/Dronrijp E2 combinatie werd met 7-0 van de mat gespeeld. En E4? Dat moest haar meerdere erkennen in Frisia E11. Na het doelpuntenfestijn tegen St. Annaparochie E4 (21-0) scoorde E5 er ook dit keer lustig op los. Tegen Berlikum E3 werd het maar liefst 10-3. Ze zijn vooralsnog de trotse koploper in de competitie, maar voelen wel de hete adem in de rug van de concurrentie, want o.a. FC Harlingen E3 en FC Harlingen E5 lijken in het spoor te blijven van Zeerobben E5. Met het maken van doelpunten heeft E6 geen enkel probleem. Vorige week werd er al drie keer gescoord en ook afgelopen weekend werden er tegen Tzummarum E1 weer drie ingeprikt. Maar dat was niet voldoende om punten mee te nemen naar de Robbenplaat, want de rood-witten wisten er vijf te scoren. Na de knappe 3-3 tegen VC Trynwalden E4 vorige week moest E7 nu het hoofd buigen voor SJO Dronrijp/Foarut dat er met de winst (1-5) vandoor ging. Ook voor de meisjes van ME1 was er verlies. In St. Annaparochie werd met 7-0 verloren.

F1 blijft het goed doen. Dit keer werd er met 5-0 gewonnen van Stiens F1. Helaas voor F2 kwamen zij in de wedstrijd tegen St. Anna F2 niet tot scoren en dat moet wel als je een wedstrijd wilt winnen. St. Anna deed dat wel 2 keer en wonnen dus. Een doelpuntrijke wedstrijd was die van F4 tegen MKV F5 en Zeerobben zat aan de geode kant van de score. Het werd 3-6. En datzelfde gold ook voor F5 die tegen SJO Dronrijp/Foarut F5 speelde. Thuis op het Plus-veld werd er met 6-1 gewonnen. Helaas voor F7 ging de wedstrijd tegen Blauw Wit F9 met 9-0 verloren maar er komen vast betere tijden.

Waddenrobkes
Zaterdag werd er ook weer een nieuwe speelronde van de landencompetie op het Oostersportpark gespeeld. Hoofdcoach Edwin Zijlstra was ziek dus de honneurs werden waargenomen door Tom Postma. Na de wekelijkse vlaggenparade konden de ploegen los!
 
De spelers van alle landen hadden er natuurlijk weer veel zin in, en dat kon je ook zien in de resultaten van de eerste wedstrijden. Alle teams waren aardig aan elkaar gewaagd. Er stond ook al gelijk een topper op het programma, Belgie onder leiding van coach Richard de Ho tegen team Brazilie van Karin Zijlstra-Groeneveld. De spanning was om te snijden bij deze wedstrijd want wie zou er met de eerste punten aan de haal gaan. Uiteindelijk bleef de bril-stand op het scorebord staan en daar was dus het eerste punt voor deze teams!
 
Ronde 2 was zeer spannend. Italie - Engeland stond op het programma deze ploegen hadden allebei nog niet verloren in de competitie en dat waren ze deze wedstrijd ook beiden niet van plan. Uiteindelijk eindigde deze wedstrijd in 1-1. Brazillie had de smaak te pakken en pakte weer een punt tegen Nederland. De spitsen van Denemarken kwamen deze ronde op dreef, en scoorden 5 doelpunten tegen Uruguay. De spelers van Uruguay konden zich niet echt goed vastbijten in deze wedstrijd. Maar dat komt vast goed. Zweden (de kampioen van de afgelopen 2 competities) onder leiding van Michael Hoekstra liet tegen Kroatie zeer mooi combinatie spel zien. Mike Hoekstra  Chiel de Jong en Thomas Lolkema zijn al aardig op elkaar ingespeeld en dat resulteerde in een 5 -1 overwinning voor Zweden.
 
Na de limonade konden de spelers los met de derde en laatste wedstrijden van de ochtend. Raimon Postma, Riemer Toering en Hessel Noorman ,de boys van team Belgie, pakten hun eerste overwinning!
Nederland pakte een knappe overwinning tegen de Ieren en ook Denemarken pakte weer de winst. Coach Stephan Gaasbeek met spelers Dylan Visser, Dominique Brouwer en Daimen Gaasbeek wonnen met team Denemarken deze ochtend al hun wedstrijden en waren daarmee de winnaar van deze speelronde!

Stelt u zich eens voor. Het is zaterdagochtend en de weersvoorspellingen geven zon en hoge temperaturen door. Daarnaast zijn er op het Oostersportpark 13 thuiswedstrijden bij de jeugdafdeling en spelen de Waddenrobkes ook nog eens hun landencompetitie. Dan is de keuze snel gemaakt. Vanaf 08.45 (!) uur bent u van harte welkom op de velden of in de Robbenplaat.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda