Jeugdjournaal Zeerobben

HARLINGEN - Het bekertoernooi is nog in volle gang. Veel teams spelen zaterdag de beslissende laatste poulewedstrijd voor plaatsing voor de volgende ronden. Anderen spelen zaterdag alweer de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2014-2015 en weer anderen zijn nog een weekje vrij. Voor hen start de competitie op zaterdag 13 september. Kortom, het is nog allemaal wat onoverzichtelijk maar we proberen via dit jeugdjournaal duidelijkheid te verschaffen.

Na het verlies van de A-junioren tegen Frisia A1 bleek afgelopen zaterdag ook Franeker A1 te sterk voor Zeerobben. Op het Oostersportpark werd er met 5-1 verloren en is het bekeravontuur voorbij. Zaterdag begint de competitie in de 4e divisie met een uitwedstrijd tegen Hoogezand A1.

Bij de B-junioren verloor B1 op donderdagavond in een spannende wedstrijd met 3-4 van VC Trynwâlden. Afgelopen zaterdag bleek ook Frisia te sterk en ligt dus ook B1 uit de beker. Zaterdag begint ook voor B1 de competitie met een uitwedstrijd tegen SJO Winsum B1. ?B2 deed het goed in haar 2e bekerwedstrijd tegen Makkum B1. Beide teams hadden al een wedstrijd gewonnen en dus een cruciale wedstrijd voor het verdere verloop in de bekercompetitie. B2 speelde met name de 1e helft uitstekend en won uiteindelijk met 3-1. De laatste wedstrijd lijkt een formaliteit al is het altijd oppassen geblazen. B2 speelt zaterdag voor de competitie uit tegen Blauw Wit B2.

Bij de C-junioren speelde C1 tegen SWZ Boso Sneek C1. De winnaar plaatste zich voor de volgende ronde. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd die uiteindelijk met 2-1 door Zeerobben werd verloren. Uit de beker derhalve en zaterdag aan de bak op het Oostersportpark tegen Zuidhorn C1. C2 won met 6-4 van Leovardia C2 en werd poulewinnaar waardoor het verder gaat in de beker. C3 verloor ruim van Makkum C1 en ligt ook uit de beker.

D1 verloor de laatste bekerwedstrijd tegen Stiens met 2-4 en kan zich gaan richten op de competitie die zaterdag begint met een uitwedstrijd tegen L. Zwaluwen D1. D2 heeft nog maar 1 wedstrijd gespeeld voor de beker en moet dus nog 2 keer spelen. In de poule is nog van alles mogelijk.

Bij de E-pupillen zijn E1, E2 en E3 nog in de race voor de volgende ronde. Zij hebben slechts 1 wedstrijd gespeeld tot nu toe. De komende week zal uitwijzen wie er verder mag bekeren. Datzelfde geldt ook voor F1, F2 en F3. Zij spelen zaterdag en komende week de laatste bekerwedstrijden.

De meisjes van MC1 speelden ook hun 1e bekerwedstrijd van dit seizoen. Uit tegen SJO Dronrijp/Foarut MC1 werd er niet gescoord waardoor de stand 0-0 bleef.

Zaterdag dus een soort van gemengd programma op het Oostersportpark. E1, F1 en F3 spelen voor de bekercompetitie en C1, C2 en MC1 komen uit in competitieverband. Voor de overige juniorenteams staan er uitwedstrijden op het competitieprogramma. Zo spelen zowel A1, als B1 en B2 alsmede D1 en ME1 een uitwedstrijd. Kortom genoeg wedstrijden op het Oostersportpark zaterdag voor een gezellige bedrijvigheid.