Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De scholen zijn deze week weer begonnen en ook bij Zeerobben is het deze week weer een drukte van belang. Niet alleen om de laatste hand te leggen aan het schitterende complex maar ook de trainingen komen weer op gang. En dat moet ook want zaterdag staan er voor veel teams alweer de eerste bekerwedstrijden op het programma. Een mooie voorbereiding op de competitie die op 6 september van start gaat. Voor de allerjongsten gaat de competitie een week later van start.

En dat betekent dat er zaterdag op het Oostersportpark alweer 8 thuiswedstrijden op het programma staan. Een heel gepuzzel voor de wedstrijdsecretaris om iedereen op tijd te kunnen laten beginnen nu het hoofdveld nog niet speelklaar is.

Om 9.00 uur beginnen er meteen al drie bekerwedstrijden. F2 speelt tegen St. Annaparochie F3 en E3 ontvangt Nicator E1. D1 moet het in de eerste bekerwedstrijd opnemen tegen SJO Dronrijp/Foarut D1. Een uurtje later begint de wedstrijd van C3 tegen MKV C1 en 10.30 uur gaat C1 van start tegen St. Annaparochie C1. E1 komt ook thuis in actie. Zij spelen om 10.30 uur tegen L. Zwaluwen E3. Vervolgens is het om 11.30 uur de beurt aan B2 in de derby tegen Franeker B2 en om 12.15 uur begint de laatste bekerwedstrijd bij de jeugd. A1 speelt dan tegen Frisia A1. En of dat nog niet genoeg spelen er ook nog eens 7 teams een uitwedstrijd. Dat zijn: C4, F3, F1, B1, C2, D2 en E2.
De bekercompetitie gaat komende week verder. Op dinsdag, woensdag en donderdag staan er ook weer veel wedstrijden op het programma. Kortom het seizoen is weer los.

Opleiding pupillentrainer KNVB bij Zeerobben
In april 2014 is de jeugdafdeling van Zeerobben verrijkt met 17 gecertificeerde trainers. Zij volgden de trainersopleiding die in het kader van de Top Amateurstatus op de club werd gegeven door de KNVB. In het Jeugd Beleids Plan staat beschreven dat het niveau van de trainers moet meegroeien met het ambitie niveau van Zeerobben. Om het niveau en de leercurve van de trainingen te verhogen wordt aan de trainers een opleiding aangeboden door de club.?Dat was de eerste fase van het opleidingsplan die open stond voor de beginnende trainer. In samenwerking met de KNVB start in september fase 2 waarin de cursus Pupillentrainer wordt aangeboden aan alle trainers van Zeerobben. Dit certificaat is de voorloper voor de opleiding trainer-coach 3 (TC3). Onder leiding van KNVB docent Hans Roskam wordt er op het Zeerobben complex bij voldoende deelname vanaf 12 september de opleiding gegeven.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda