Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? De ene zaterdag is de andere niet. Waar je vorige week nog een zwaar bevochten overwinning over de streep trok verlies je nu in de laatste minuten een wedstrijd. Zo gaat dat in het voetbal, zo gaat dat bij jeugdvoetbal, zo gaat dat dus ook bij Zeerobben. Maar uiteindelijk heeft iedereen weer heerlijk gesport en genoten van al datgene dat teamsport zo leuk maakt.

JO19

Zeerobben kon haar borst nat maken voor de uitwedstrijd tegen Flevo Boys. Een vereniging die tot de topclubs van Friesland behoort maar gek genoeg haar JO19-1 vorig seizoen moest terugtrekken. Maar nu stonden ze tegenover Zeerobben en het werd een spannende pot die uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel eindigde. Met vier punten uit twee wedstrijden staat JO19-1 er goed bij.

JO17
Vorige week nog een 4-0 overwinning op SJO Broekster Walden maar afgelopen weekend een 0-1 nederlaag tegen Be Quick Dokkum voor JO17-1. Lang leek het boeiende gevecht op een 0-0 uit te lopen. Zeerobben verzuimde in de eerste helft afstand te nemen en zag het geloof bij Be Quick groeien. Dat resulteerde in de laatste minuten in de 0-1 voor de jongens uit Dokkum. Morgen wacht in Leeuwarden koploper L. Zwaluwen. JO17-2 verloor in Oosterlittens met 5-1 van de plaatselijke vv. Over en uit. Morgen weer. Verlies ook voor JO17-3 in de wedstrijd tegen Blauw Wit. Het werd 4-2.

JO15
JO15-1 wacht nog op de eerste punten. Na het verlies tegen Broekster Walden verloor de ploeg afgelopen zaterdag nipt met 0-1 van Buitenpost. Morgen wacht de streekderby tegen Franeker. JO15-2 kreeg dik aan de broek in en tegen Oosterlittens. Het werd 9-3. En verlies was er ook voor JO15-3 tegen L. Zwaluwen. Thuis werd er met 2-6 verloren.

JO13
JO13-1 zit goed in haar vel zo bleek maar weer. De uitwedstrijd tegen Be Quick Dokkum leverde een afgetekende 4-0 overwinning op. Fraai. De thuiswedstrijd van JO13-2 tegen SWZ Boso Sneek ging met 1-3 verloren. De stadsderby tussen JO13-3 en fc Harlingen leverde een afgetekende 0-7 overwinning op voor groenwit. Zeerobben JO13-4 speelde tegen een nieuwkomer in haar klasse. Die ploeg bleek niet op haar plaats in deze klasse. De jongens van Blauw Wit wonnen met 11-0. Voor Zeerobben kansloos en voor Blauw Wit zinloos. En ook JO13-5 verloor ruim dit weekend. Tegen FVC werd het 2-10.

JO11
Wederom winst voor JO11-1 in de 1e klasse. Tegen Workum werd het 3-8. JO11-2 bleek een stuk verder te zijn dan fc Harlingen JO11-2. Het werd 12-0. JO11-3 was niet opgewassen tegen Irnsum. Uitslag 7-1. Ook verlies voor JO11-4. Stiens was met 2-9 toch echt te sterk. Een ruime nederlaag ook voor JO11-5. 10-3 werd het tegen Mulier. JO11-6 speelde een doelpuntrijk duel tegen Oosterlittens. Zeerobben scoorde vier keer maar Oosterlittens deed dat zeven keer. JO11-7 verspeelde dure punten tegen fc Harlingen. Ze moesten genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

JO9
Na de winst van vorige week was er nu een 2-4 nederlaag tegen het sterke Frisia. JO9-2 verloor thuis met 2-7 van Hardegarijp. JO9-3 lijkt niet te stoppen. Dit keer wonnen ze met 1-22 van Waterpoort Boys.

JO8
JO8-1 won met ruime cijfers van L. Zwaluwen. Het werd 10-0. En wat een wedstrijd speelde JO8-2. Zij moesten uit naar LSC en het werd 10-8 voor de Snekers. Eigenlijk zou je voor zo’n uitslag ook een punt moeten krijgen omdat je het publiek zo vermaakt hebt. JO8-3 won met 2-10 van SJO Dronrijp Foarut.

Waddenrobkes
En ook de Waddenrobkes speelden natuurlijk weer hun eigen competitie in de Froonacker arena. Wederom tien teams die allemaal drie wedstrijdjes speelden en na afloop weer penalty’s mochten nemen. De zaterdag kan eigenlijk niet beter beginnen. Volle bak ook op de training afgelopen woensdag zodat we morgen weer heel wat mogen verwachten van deze jongste talenten.

De dag van morgen
Maar liefst zeventien (!) thuiswedstrijden staan er morgen op het programma voor de jeugdafdeling. Het gaat te ver om ze allemaal te noemen. Vanaf kwart voor negen gaat het weer los. Aansluitend om negen uur de Waddenrobkes en dan zijn de laatste jeugdwedstrijden ’s middags om 14.30 uur. Een hele dag jeugdvoetbal op zowel prestatief als recreatief niveau. Dat zal ongetwijfeld weer veel mensen naar het Oostersportpark lokken. Zeerobben heet u welkom.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda