Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Voor veel teams is de competitie bijna voorbij. Sommige teams hebben afgelopen zaterdag al de laatste wedstrijd gespeeld en sommige teams spelen morgen de laatste wedstrijd. Voor een enkeling wordt de competitie nog vervolgd met de nacompetitie. Een extra kans om alsnog degradatie te ontlopen of om alsnog te promoveren. Kortom het is nog niet gedaan.

Voor JO19-1 zit het seizoen erop. Zij speelden afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van dit seizoen. In Dokkum werd het goede seizoen waardig afgesloten. Een 4-5 overwinning geeft een goed gevoel. Zeerobben eindigt het seizoen met een keurige vijfde plaats in de hoofdklasse. JO19-2 was vrij afgelopen zaterdag maar voor hen staan er nog twee uitwedstrijden op het programma voor 17 en 20 mei aanstaande.

Zeerobben JO17-1 kent een sterk slot van de competitie. Tegen SWZ Boso Sneek werd in Sneek 1-1 gespeeld waardoor de ploeg op de vierde plaats eindigt in de hoofdklasse. Echter omdat ze tweede in de derde periode zijn geworden achter LSC mag Zeerobben alsnog meedoen aan de nacompetitie. Via deze nacompetitie kan alsnog een plaats in de 4e divisie worden afgedwongen. In die nacompetitie speelt JO17-1 op woensdag 17 mei aanstaande tegen de nummer elf van de 4e divisie H en dat is Gorecht. Zeerobben JO17-3 heeft de laatste plaats verlaten door keurig met 1-6 van SJO Dronrijp Foarut Combinatie te winnen.

Ook JO15-1 is klaar met de competitie. De laatste wedstrijd tegen CVVO leverde door het 2-2 gelijke spel nog een puntje op waardoor deze ploeg in de zware hoofdklasse op een 8e plaats eindigde. JO15-2 speelde een dubbelprogramma afgelopen weekend. Het leverde helaas geen punten op. Zowel tegen Oeverzwaluwen als tegen Stiens werd er verloren. JO15-3 speelde afgelopen dinsdag tegen SJO Dronrijp Foarut en verloor nipt met 3-4.

JO13-1 speelt ook een goed en constant seizoen in de 1e klasse. Afgelopen zaterdag won het met 0-1 van Frisia en afgelopen dinsdag kwam de ploeg tegen Ropta Boys niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Morgen kan de derde plaats bereikt worden in deze klasse. JO13-2 verloor thuis met 1-5 van een sterker SC Bolsward. JO13-3 behaalde een mooie 3-1 overwinning op SWZ Boso Sneek en ook winst voor JO13-4 in de wedstrijd tegen Bolsward. Het werd 5-3. Tot slot kon JO13-5 het in Munnekehuizen in de tweede helft niet bolwerken tegen VWC. Na een 1-1 ruststand werd er met 5-2 verloren.

JO11-1 was natuurlijk al kampioen van de 1e klasse maar wil die ongeslagen status graag vast houden. En het ritme is ook belangrijk omdat de ploeg nog meedoet voor de beker. Dit keer werd er thuis met 6-0 gewonnen van Blauw Wit. Na deze wedstrijd vond de huldiging van de kampioenen plaats in de Robbenplaat. JO11-2 moest haar meerdere erkennen in LSC. In Sneek werd er met 4-1 verloren en nadert de concurrentie. Ook verlies voor JO11-3. Met 8-0 was Oeverzwaluwen veel te sterk. Maar wel was er een overtuigende overwinning van JO11-4 op TOP ’63. Het werd maar liefst 12-1. JO11-5 moest haar meerdere erkennen in Tzum. Het werd 7-4 en ook geen punten voor JO11-6. In IJlst werd er met 6-2 van IJVC verloren. Een mooie overwinning was er voor JO11-7. Zij reisden af naar Sneek om daar te winnen van LSC en de punten mee naar Harlingen te nemen. Winst ook voor JO11-8. Zij waren met 5-0 te sterk voor SJO Oudega/HJSC/Heeg en een prachtige 3-3 was er voor JO11-9 in de wedstrijd tegen Leovardia. Al acht punten inmiddels voor dit team.

Helaas net geen winst voor JO9-1. Dit keer was Hardegarijp met 3-4 net te sterk. En ook JO9-2 moest het onderspit delven tegen IJVC. Het werd op het Oostersportpark 1-3. JO9-4 verloor met 8-0 van Oeverzwaluwen maar JO9-5 won weer met 4-2 van Frisia. Warga/WWS bleek een maatje te groot voor JO9-6. Het werd in de vroege ochtend 10-5. JO9-7 pakte tegen Leovardia een verdienstelijk punt.

Ook de Waddenrobkes waren na twee weken vakantie weer van de partij in hun stadion en speelden weer drie rondes. Morgen alweer speelronde negen voor deze jonge talentjes van Zeerobben.

Morgen zijn er toch weer dertien thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. De eerste wedstrijden beginnen al om 8.45 uur. Voor de meisjes van MO13-1 is het een spannende ochtend omdat zij kampioen kunnen worden in de thuiswedstrijd tegen MKV. Na al deze wedstrijden zal een ieder snel naar huis gaan om zich op te laden en voor te bereiden op de wedstrijd van Zeerobben 1 tegen Hardegarijp. Zeerobben kan namelijk kampioen worden in deze wedstrijd en de jeugd van Zeerobben gaat hun daarbij massaal ondersteunen. Kortom de gehele dag een gezellige drukte op het Oostersportpark.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda