Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Een prachtige initiatief afgelopen zaterdag van de JO11-afdeling van de club. Met zo?n enorme jeugdafdeling kun je namelijk heel snel een wintertoernooi in elkaar draaien zo bleek. Met enthousiaste spelers, leiders en ouders kan er veel zo bleek afgelopen zaterdag weer.

Maar liefst tachtig E-pupillen van Zeerobben deden mee aan het onderlinge toernooi op de Robbenplaat. Het toernooi werd afgewerkt in twee poules, één poule met spelers van JO10 en één poule met spelers van JO11. De poulewinnaar van JO10 mocht het in de finale opnemen tegen de poulewinnaar van JO11. Ondanks winterse temperaturen werd er fantastisch gespeeld door alle acht teams.

In poule JO10 bereikte ‘de Zeesterren’ de finale met Thijs de Witte, Winsten Kamsma, Vincent Hanekamp, Nick de Wit, Lenn Schippers, Jimte Offinga, Liam de With, Marit de Jong en gastspeler van JO09-1 Daimen Kamsma.
In de poule JO11 bereikte ‘de Zeemannen’ de finale met Xander de Bruin, Thom Posthumus, Danny Kroes, Niels Jaspers, Brent Boschma, Jeffry Broersma, Levi Kiewit, Mats Hoekema, Rieken van Stee en Luca de Haan.
Uiteindelijk trok toch het team van JO10 verrassend aan het langste eind. Ze wonnen de finale van het team van JO11 met 2-0 en werden ‘de Zeesterren’ de winnaar van dit leuke toernooi. Een mooie prestatie van deze ploeg.
Na de tijd zorgde het kantinepersoneel voor warme chocomel met een stuk koek. Dat ging er wel in bij de meesten. Iedereen werd bedankt voor zijn/haar bijdrage aan dit toernooi; spelers, leiders en ouders. Laat de voorjaarscompetitie maar weer beginnen.

Verder werd er nog één competitiewedstrijd bij de jeugd gespeeld. JO15-1 trof Franeker JO15-1. In een gelijk opgaande wedstrijd trok Franeker met 1-2 aan het langste eind. Door dit resultaat komt Franeker dichterbij maar blijft Zeerobben op een zesde plaats staan in de hoofdklasse.

Morgen zijn er twee competitiewedstrijden voor de jeugd op het Oostersportpark. Om 8.45 uur ontmoet JO13-1 Be Quick Dokkum en om 12.30 uur mag JO19-1 aan de bak. Zij ontvangen de koploper in de hoofdklasse Drachten JO19-1. Een interessante ontmoeting. Naast deze wedstrijden zijn er ondanks de vakantie nog tal van oefenwedstrijden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda