Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Het is alweer december. De Waddenrobkes hebben hun laatste speelronde op het veld gespeeld en zijn inmiddels de zaal ingegaan. Andere teams zijn ook al klaar met de competitie en beginnen aan de winterstop. Maar er zijn ook teams die de competitie nog moeten afmaken en morgen dus gewoon weer vroeg aan de start moeten verschijnen. Kortom, we zitten in een soort van ?overgangsfase?.

Zeerobben JO19-1 had goede zaken kunnen doen afgelopen zaterdag in Leeuwarden maar verzuimde dat te doen. Tegen Blauw Wit werd er met 5-0 verloren waardoor de Leeuwarders Zeerobben passeren op de ranglijst. JO19-1 staat nu zesde op slechts drie punten achterstand van de koploper. Morgen wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen de nummer drie: SJO Broekster Walden.

JO17-1 moest in Buitenpost een 2-1 nederlaag incasseren. De ploeg staat door dit resultaat op een zevende plaats en weet dat het in de hoofdklasse elke week vol aan de bak moet. Morgen de thuiswedstrijd tegen Bolsward. Bij een gunstig resultaat kun je zo weer een aantal plaatsen stijgen. JO17-2 verloor kansloos met 0-5 van Workum maar ondanks dat blijft de sfeer uitstekend. Ook verlies voor JO17-3. Zij verloren thuis met 2-4 van ST Arum Stormvogels.

JO15-1 trof afgelopen zaterdag de aanstaande kampioen van de hoofdklasse. Heerenveen heeft inmiddels een voorsprong van negen punten opgebouwd en maakte ook in Harlingen geen fouten. Het werd 1-8 en JO15-1 gaat morgen weer vol aan de bak tegen SWZ Boso Sneek want daar liggen weer kansen. Voor JO15-2 was er een knappe 2-1 overwinning op SC Stiens. Hierdoor blijft men op een keurige vierde plaats staan. JO15-3 moest in SJO Dronrijp Foarut Combinatie haar meerdere erkennen. Het werd 2-7.

JO13-1 heeft de wind in de zeilen. Ook afgelopen zaterdag werd er weer gewonnen. ’s Ochtends om 9.00 uur voetballen in Oosternijkerk is geen pretje. Maar de 0-1 winst maakte alles goed. En met 24 punten staat JO13-1 op een derde plaats en ligt op de loer. JO13-2 leverde ook een puike prestatie door met 0-3 van SDS te winnen. Verlies was er voor JO13-3 en JO13-5. JO13-3 verloor verrassend met 1-4 van LSC en JO13-5 verloor met 2-5 van mede-titelkandidaat Black Boys.

Bij onder de 11 stond de topper tussen Zeerobben en Leovardia op het programma. Koploper Leovardia staat met twee wedstrijden meer gespeeld aan kop maar ziet Zeerobben nu snel dichterbij komen. Zeerobben won een uiterst attractieve wedstrijd met 3-0 en stoomt op. Winst ook voor JO11-2. Zij wonnen met 3-6 van Frisia. En ook JO11-3 maakte zes doelpunten waardoor ze met 6-2 van Joure wonnen. JO11-4 bleef ook niet achter en won met 3-5 van S.F. Deinum en ook JO11-5 deed een duit in het zakje door met 4-1 van alweer S.F. Deinum te winnen. JO11-6 verloor met 6-3 van SJO DFC.

Een topper in Achlum. Koploper JO9-2 moest het opnemen tegen Stormvogels JO9-1. In een eerdere oefenwedstrijd werd het 3-3 maar nu moest Zeerobben op een zwaar veld de overwinning aan Stormvogels laten. Die wonnen met 2-0 en lijken de beste papieren voor het kampioenschap te hebben. JO9-3 speelde met 2-2 gelijk tegen St. Anna. JO9-5 verloor thuis op het Oostersportpark met 2-7 van Terschelling JO9-1. En ook JO9-6 ging onderuit. Mulier bleek met 10-2 veel te sterk voor Zeerobben. JO9-5 verloor in Leeuwarden van Blauw Wit met 5-0.

Zoals gezegd staat de winterstop alweer aan de deur te kloppen. Maar dat geldt nog niet voor alle teams. Zo zijn er morgen toch nog acht thuiswedstrijden en ook nog eens negen uitwedstrijden. Dat zal ongetwijfeld, ondanks de kou, weer voor een gezellige sfeer zorgen. De wedstrijden zijn hartverwarmend en tussendoor is het goed toeven in de warme Robbenplaat. En zoals elke zaterdag begint het ook morgen weer gewoon om 8.45 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda