Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Door de goede weersomstandigheden van de laatste weken zijn er nagenoeg nog geen afgelastingen geweest voor de jeugdafdeling en ligt de competitie dus mooi op schema. En dat betekent dat er voor de meeste teams nog drie rondes gespeeld moeten worden tot aan de winterstop. Dan ligt de najaarscompetitie alweer achter ons en maken we ons op voor de overwintering.

Dat het niet altijd makkelijk is om tegen de ondersten te voetballen ondervond niet alleen Feyenoord maar ook JO19-1. Het verschil was echter dat Zeerobben wel de punten pakte. Het werd 2-0. Met een zesde plaats en slechts drie punten achterstand op de koploper is het razend spannend in de hoofdklasse. Morgen een belangrijke wedstrijd voor JO19-1 als Be Quick Dokkum (nummer drie) op bezoek komt. De wedstrijd van JO19-2 werd niet uitgespeeld omdat de tegenstander haar biezen pakte en ermee ophield.

JO17-1 kwam in de thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Met veertien punten uit negen wedstrijden staat JO17-1 op een zevende plaats. JO17-3 speelt in de herfst de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie al. En de start was goed want thuis tegen Stiens werd er met 1-0 gewonnen.

Een lastige uitwedstrijd stond er voor JO15-1 op het programma. De ploeg die op een keurige zesde plaats staat in de hoofdklasse, moest uit naar Buitenpost. Zeerobben gaf goed partij maar verloor toch met 3-0 van de nummer twee van de ranglijst. Een mooie 4-0 overwinning was er voor St. Minnertsga/St. Jacob. De wedstrijd van JO15-3 tegen koploper AVC JO15-1 was geen wedstrijd. De koploper uit Sexbierum is veel te sterk voor deze klasse en stuurde Zeerobben dan ook met lege handen naar huis.

Dat het verlies van vorige week een incident was bewees JO13-1 in de topper tegen Franeker. De ploeg uit Franeker had nog geen punten verloren maar moest afgelopen zaterdag toch haar meerdere erkennen in Zeerobben. JO13-1 won met 1-0 en kruipt weer richting de top. Ook winst voor JO13-2. Zij wonnen vroeg in de ochtend met 5-2 van Oosterlittens. Zeerobben JO13-3 moest met een gelijkspel genoegen nemen tegen fc Harlingen. Een ook JO13-4 speelde een wedstrijd tegen de koploper en verloor. ST Arum/Stormvogels bleek veel te sterk. Tot slot deed JO13-5 zichzelf veel te kort in de wedstrijd tegen AVC. Kans op kans werd gemist waardoor het uiteindelijk 4-4 werd.

JO11-1 had een vrij weekend. JO11-2 moest wel aan de bak. Thuis tegen AVC en dat kon Zeerobben niet bolwerken en verloor met dubbele cijfers. De wedstrijd van JO11-3 werd afgelast. Een mooie 7-2 overwinning viel er te noteren voor JO11-4 tegen Frisia. JO11-5 speelde een spannende wedstrijd in Leeuwarden tegen Blauw Wit. Uiteindelijk trok Zeerobben een 2-3 overwinning over de streep. JO11-6 won de streekderby tegen Franeker met 7-0. En er was ook een mooie en zwaar bevochten overwinning voor JO11-8 op Oosterlittens. De winnende goal viel in de laatste seconden van de reguliere speeltijd dus dolle vreugde. JO11-9 verloor helaas kansloos van Mulier. Het komt helaas nog steeds voor dat je als team in een compleet verkeerde competitie bent ingedeeld. JO11-9 heeft nu die pech. Zo snel mogelijk richting de voorjaarscompetitie.

Een verrassende nederlaag voor JO9-1. Zij staan op een keurige tweede plaats maar verloren met 1-7 van Blauw Wit. Morgen nieuwe kansen. Zeerobben JO9-2 boekte een knappe 3-2 overwinning op Makkum en blijft daardoor koploper in de competitie. Winst ook voor JO9-3 in de wedstrijd tegen Leovardia. Het werd maar liefst 0-7. En ook JO11-4 pakte drie punten in de wedstrijd tegen St. Anna. Het werd 2-0. JO9-5 verloor kansloos met 13-4 van Tzum. Knap dat Zeerobben er toch nog vier wist te scoren. Dat getuigt van de juiste spirit. JO9-6 won met 6-3 van Franeker en JO9-7 verloor helaas met 0-4 van Beetgum.

Voor sommige teams komt de competitie zo langzamerhand in een beslissende fase terecht. Het is of meedoen om de prijzen of afhaken. Dat maakt het naast de intocht van Sinterklaas nog allemaal veel spannender. Morgen weer zeventien thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling op het Oostersportpark. Gewoon omdat het kan. De Waddenrobkes trappen alweer om 08.30 uur af in hun eigen stadion. Een kwartier later gaat JO13-1 proberen om de stijgende lijn vast te houden tegen Frisia. En kan JO9-2 de koppositie handhaven nu ze fc Harlingen morgen treffen. En wat te denken van de kraker tussen Zeerobben MO13-1 en Franeker MO13-1 om 12.15 uur. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Gewoon op tijd aanwezig zijn is het advies.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda