Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag kon de jeugdafdeling weer een kampioen begroeten. F3 is door de overwinning op fc Harlingen niet meer te achterhalen door de overige ploegen en dus werd het kampioenschap uitbundig gevierd. Anderen zijn nog in de race voor de titel maar moeten nog een paar wedstrijden spelen. Het aftellen is begonnen.

Junioren

Voor B1 stond de verre uitwedstrijd tegen Actief B1 uit Paterswolde op het programma. De eerste wedstrijd uit de nacompetitie voor B1. Na een snelle 2-0 achterstand wist B1 zich goed te herstellen en nog een belangrijk uitdoelpunt te scoren. Daardoor werd het 2-1 en staat de return voor morgen op het programma.
C2 heeft haar doelstelling bereikt. Eindigen in het linker rijtje. Door zelf met 1-0 te winnen van LSC C3 en verlies van de concurrentie eindigt de ploeg op een keurige zesde plaats. Ook winst voor C3 in de wedstrijd tegen Mulier C1. Het werd 2-0. En ook C4 hield de punten in Harlingen. Thuis tegen LSC C5 werd er met 2-1 gewonnen.

Pupillen
D2 verloor thuis met 1-3 van SJO Dronrijp/Foarut D2 en D3 ging in Leeuwarden tegen Blauw Wit D6 kopje onder en verloor met 6-1. En ook geen winst voor D4 dat met 4-1 verloor van DTD D1.
E1 heeft de competitie afgesloten met een 8-3 overwinning op Blauw Wit E2. Met veertig punten staat E1 op een mooie derde plaats in de hoofdklasse maar er zijn nog een aantal ploegen die nog wedstrijden moeten inhalen. Nog even wachten dus waar E1 zal eindigen. E2 speelde een doordeweekse wedstrijd tegen Franeker E2 en dat werd een thriller met een uitslag van 6-5 in het voordeel van Zeerobben. E3 kwam met een knappe 1-2 overwinning terug uit Leeuwarden bij Blauw Wit E4 en een nipte overwinning was er ook voor E4 dat met 3-2 won van SJO Dronrijp/Foarut E4. E6 verloor op eigen veld met 2-0 van Oosterlittens E2 en sneu verlies was er voor E8 dat er alles aan deed maar uiteindelijk met 6-5 verloor van St. Jacob E2.
Voor F1 waren de druiven zuur. Zij konden bij winst op Stiens F1 kampioen worden maar dat lukte niet. Stiens won met 2-1 en daardoor is de spanning weer volledig terug in deze klasse. F2 blijft het goed doen. Thuis tegen Leovardia werd er met 6-1 gewonnen. Een belangrijke dag voor F3. Bij winst op fc Harlingen F3 was het kampioenschap een feit. Aan de Vierkantsdijk liet F3 er geen twijfel over bestaan en wonnen hun kampioenswedstrijd met 2-9 en dus feest op het veld en later in de Robbenplaat. F4 verloor uit met 11-1 van Frisia F4. F5 kwam met een prachtige 7-0 overwinning terug uit Minnertsga maar F7 had geen schijn van kans tegen de sterke mannen uit Achlum. Een ruime nederlaag was het gevolg. F8 verloor met 1-6 van SJO Dronrijp/Foarut F5.

Meisjes
Bij de meisjes kwamen alleen MD1 en ME1 in actie. MD1 won met 7-1 van Minnertsga MD1 en blijft daarmee in het spoor van Frisia MD1 die bovenaan staat. ME1 was vorige week in de thuiswedstrijd tegen Irnsum al kampioen geworden maar wilde uit tegen Heerenveen ME1 nog even laten zien dat ze de terechte kampioenen zijn. Ze wonnen dan ook met 1-7.

Waddenrobkes
Ook de Waddenrobkles gingen weer van start na een onderbreking van twee weken in verband met de meivakantie. Ondanks dat het best fris was werd er weer fanatiek gestreden voor de punten. Morgen is de laatste speelronde en worden de kampioenen bekend gemaakt.

De dag van morgen
Het einde is in zicht van de competities dus wordt het minder druk op de sportvelden. Ondanks dat staan er voor de jeugdafdeling morgen toch nog negen thuiswedstrijden op het programma. Daaronder de wedstrijd van B1 voor de nacompetitie. Voor de vroege vogels begint de eerste wedstrijd op het Oostersportpark al om 8.45 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda