Voetbal

Jeugd traint jeugd

Door Jeroen Pietersma

Wie doordeweeks wel eens langs de velden loopt van het Oostersportpark ziet veel sportende en plezier hebbende kinderen. Zij zijn bezig met het uitoefenen van hun favoriete sport: voetbal. Voor elk jeugdteam is er een trainer beschikbaar. Dat klinkt heel vanzelfsprekend maar is dat ook zo? Steeds vaker duiken verhalen op in de media dat sportverenigingen te kampen hebben met een tekort aan vrijwilligers. Daarom is het belangrijk om niet alleen volwassenen maar zeker ook kinderen bij de club te betrekken. Zeerobben is daar ook druk mee bezig. Een goed voorbeeld hiervan is Daan de Schiffart. Vorig jaar klopte Daan bij het jeugdbestuur aan voor invulling van zijn maatschappelijke stage. Als stagiair ondersteunde hij de trainers van JO09. Dit seizoen is hij één van de trainers bij de Waddenrobkes. Daan is zo’n jeugdspeler van Zeerobben die tussen alle bedrijven door naar Zeerobben komt om de club te helpen met het trainen van de allerjongste talentjes, de Waddenrobkes dus.
Daan is een goed voorbeeld van een trainer die op een hele natuurlijke wijze met alle kinderen omgaat. Hij neemt zijn taak serieus en komt naar de trainingen met goed voorbereidde oefeningen en daarnaast zorgt hij voor een hoop plezier.
Jongens zoals Daan ziet Zeerobben graag op de trainingsvelden. Van generatie tot generatie tot generatie het voetbalspelletje overbrengen. Daan wordt als speler van Zeerobben JO17-01 zelf getraind door Ane Schaap, één van de meest ervaren gediplomeerde jeugdtrainers bij de club. Vervolgens brengt Daan de voetbalvisie van Zeerobben weer over op de allerjongste jeugd. Eigenlijk is dat ook de manier zoals het hoort bij een club als Zeerobben. De vereniging is er maar wat blij mee en trots op. 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda