Sport

Jeugd Okke Hel scoort in Makkum

Door Jeroen Pietersma
MAKKUM - Afgelopen zaterdag stond de Slag om Makkum op het roeiprogramma. Okke Hel was goed vertegenwoordigd in Makkum met 6 van de 7 sloepen (de senioren met 4 boten en de jeugd met 2 boten). Hier is het verslag van Okke Hel.

Nadat alle sloepen door de kraan te water waren gegooid begon het wachten tot aan de start. Wat was het een mooi gezicht om al die groene sloepen bij elkaar te hebben. Zouden de jongens deze keer weer kunnen winnen van de meiden bij de jeugd? Want de laatste wedstrijd in Dokkum hadden de jongens in hun voordeel beslist. Wat zeker ook mooi is dat Makkum zelf ook een jeugd team heeft en dat hierdoor er dus drieboten mee doen in hun klasse, wij als Okke Hel hopen dat er in Nederland meer verenigingen opstaan en met jeugd beginnen zodat er een heuse jeugd competitie kan ontstaan. Omdat het voor de ploeg uit Makkum de eerste wedstrijd was wisten ook wij niet hoe sterk ze waren. Om 12.56 uur is het dan eindelijk zover en worden de jeugdboten weggeschoten. De jongens vandaag in de Tobbe gaan gelijk hard van start de meiden in de Danser moeten hun gelijk wat laten gaan. Maar na twee kilometer zit de Danser de Tobbe in de kont waren de jongens dan toch te hard van start gegaan? En daar gebeurt het de meiden gaan de jongens voorbij en lopen meter voor meter bij de jongens weg. Beide stuurlieden schreeuwen zich de longen uit het lijf want je kunt zeggen wat je wilt de jeugd is superfanatiek maar hun stuurlieden ook. Zo ontstond er een mooie strijd en na 10.3 km roeien kwamen de meiden met een voorsprong van 1 min en 34 sec over de finish. De ploeg uit Makkum kwam als derde over de streep en wij als Okke Hel feliciteren hun met het roeien van hun eerste wedstrijd en hopen in de toekomst jullie nog vaak tegen te komen op het water. Maar na de finish begint het wachten op de prijsuitslag. De jongens knijpen hem toch wel want die hadden toch echt niet verwacht dat de meiden hun zover zouden weg roeien. Tijdens het wachten zie je de spanning op de gezichten oplopen. De vier senioren boten hebben deze dag wisselend geroeid, de Vic heeft zich prima staande gehouden en wordt uiteindelijk 1e in de 3e klasse van de Snurk had men deze dag wat meer verwacht zeker ook na de resultaten van de laatste wedstrijden maar helaas hadden de mannen deze dag niet hun beste dag. Kromme Dick en de Sterke Sietse hadden beide gastroeiers mee en hebben naar kunnen gepresteerd.
Dan is het eindelijk zover, de uitslag voor de jeugd. De 3e prijs is voor het team uit Makkum. Daarna bouwt de speaker de spanning nog verder op, de 1e prijs is voor een team uit Harlingen en zo weten we nog niks maar dan komt het de TOBBE dus toch de jongens ze gaan helemaal uit hun dak want samen met Hellen de stuurvrouw mogen ze hun 1e prijs ophalen. De meiden - toch wel iets teleurgesteld - zijn dus 2e geworden.
Maar dan het belangrijkste, de uitslagenlijsten en wat blijkt: de meiden kwamen maar 13 seconden tekort om eerste te worden - 13 seconde dat is omgerekend 2 meter. Hierdoor kwam er bij iedereen die mee was een grote glimlach op het gezicht en kwam er een eind aan deze geweldige roeidag in Makkum.
Wij zijn er trots op dat we ons vandaag zo aan het grote publiek hebben kunnen laten zien. Verder willen wij alle sponsors, supporters, chauffeurs en de Slag om Makkum bedanken voor deze geweldige dag. Hopelijk zien we elkaar snel weer. Op 31 oktober gaat Okke Hel naar Muiden en ook de jeugd zal daar roeien. Lijkt het jou ook leuk om te roeien neem dan gerust contact op met ons via okkehel@xs4all.nl of via Facebook.
Haal op gelijk, Okke

|Doorsturen

Buienradar



Agenda