Jeugd fc Harlingen

De jeugd heeft weer ontzettend z?n best gedaan in de competitiewedstrijden afgelopen week. Live de wedstrijden kijken is natuurlijk het allermooist maar voor eenieder die hier niet bij aanwezig kon zijn, heeft fc Harlingen alle wedstrijden even kort samengevat.

F-pupillen
Fc Harlingen F5 nam het zaterdag op tegen de F2 in Minnertsga en verloren met 11-0. Fc Harlingen F4 nam het thuis op tegen SJO Dronrijp/Foarut F3. In een spannende wedstrijd was het de SJO die net iets sterker waren dan fc Harlingen F4. Harlingen verloor thuis met 2-3. De heren van fc Harlingen F3G moesten naar Sint Jacobiparochie. Daar wachtte een spannende wedstrijd tegen St. Jacob F1. Beide ploegen waren tot dan toe nog ongeslagen. In de eerste aanval scoorde Jesse de 0-1 na een bal die terugkwam van de keeper. Wesley scoorde de 0-2 strak in de hoek. Harlingen liet mooi voetbal zien, door goed over te spelen. St. Jacob maakte van afstand de 1-2. De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. Ruben schoot een vrije trap net over. Ook de 1-3 was voor rekening van Jesse. Daniël scoorde de 1-4. Vlak voor rust scoorde St. Jacob nog een doelpunt. In de tweede helft zorgde Lars ervoor dat St Jacob niet dichterbij kwam. Jesse tikte de 2-5 binnen. Het werd 3-5 na een rebound. Ruben scoorde de 3-6 en Mente maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd. Eindstand 3-7. Net als iedere week hebben de supporters genoten van het samenspel van deze 6 en 7 jarige jongens. Fc Harlingen F2 kreeg thuis St. Annaparochie F3 op bezoek. Een spannende wedstrijd waar St. Anna in de tweede helft aan het langste eind trok en de eindstand 2-4 werd. Fc Harlingen F1 blijft het uitstekend doen in de 1e klasse. Na drie wedstrijden staat F1 op een keurige tweede plaats, op drie punten van koploper Franeker F1. Zaterdag moesten ze naar SJO Dronrijp/Foarut F1. Niec en Hessel zette de ruststand op 0-2. Milan, Dilaan, Hessel en Niec schoten raak in de tweede helft. In de laatste minuut redde Dronrijp/Foarut de eer. Eindstand 1-6.

E- pupillen
Waar de dametjes van E5M vorige week nog wonnen, moesten ze nu 16-0 inleveren op CVVO E4. Ook voor Fc Harlingen E4 was er thuis verlies. Tegen SJO Dronrijp/Foarut E4 werd het 1-6. Fc Harlingen E3 kreeg Nicator E2 op bezoek en E3 kwam net iets te kort. Eindstand 1-3. Fc Harlingen E2 ontving Franeker E2. De bekerwedstrijd werd toentertijd verloren door Harlingen en dus hadden de mannen wel iets goed te maken. En dat gebeurde! Jasper en Nick wisten in de eerste helft te scoren. Maar ook Franeker scoort vlak voor rust. Balint, Boaz en Jasper scoren in de tweede helft. Soms heb je van die dagen dat alles klopt en zaterdag was zo’n dag! Eindstand 5-3.

D-pupillen
Fc Harlingen D3 won thuis tegen AVC D2 met 4-3. Fc Harlingen D2 had het een stuk moeilijker. Bij AVC verloren de Harlingers van D1 met 14-0. Maar ook fc Harlingen D1 moest flink inleveren. D1 moest uit tegen Oosterlittens D1 en had deze ochtend niks te vertellen. Het kwam via Jesper nog wel op voorsprong maar daarna was het alleen Oosterlittens wat de klok sloeg. Een nederlaag met dubbele cijfers 10 –1 was het gevolg.

C-junioren
Fc Harlingen C2 nam het thuis op tegen St. Arum/Stormvogels ’64 C1. Arum ging met de winst naar huis. Eindstand 0-5. Fc Harlingen C1 nam het in Leeuwarden op tegen Blauw Wit ’34 C2. De complimenten kunnen gegeven worden aan het hele team. Maar ook aan de leider en trainers. Dat de mannen van C1 zaterdag bleven vechten voor wat ze konden, met in de 1e helft mooi voetbal (3-3) en 2e helft iets minder voetbal maar wel meer vechtlust, is iets om op voort te kunnen borduren. Eindstand 9-4.

B-junioren
De mannen van fc Harlingen B1 wisten op overtuigende wijze de eerste competitie overwinning binnen te slepen tegen middenmoter Berlikum B1. Na 13 minuten was het Jort die de score openende na een fraaie assist van Peter en in de 25ste minuut was het Nick die mooi doorging op rechts en fraai afrondde; 2-0. Maar vrijwel direct na de aftrap was het al weer 2-1 doordat de linksvoor van de gasten zo kon doorlopen. Vlak voor rust kon Jelmer doorkomen op links en gaf hij met een fraaie voorzet Nick de kans om de 3-1 te maken. Dit was tevens de ruststand. Al gauw bleek dat Berlikum door had dat ze die dag niet konden winnen aan de Vierkantsdijk. De boys van B1 gingen steeds beter voetballen en maakten optimaal gebruik van de ruimtes die de gasten noodgedwongen moesten weggeven. Door goals van Peter (2) en Wesley werd de eindstand 6-1. De mannen van fc Harlingen B2 lieten de eerste punten liggen in Leeuwarden. Blauw Wit ’34 B4 won met 13-0.

A-junioren
De mannen van fc Harlingen A1 wonnen in Makkum van de A1 met 0-4. Met 3 gespeelde wedstrijden staan de Harlingers bovenaan met 9 punten. Morgen zullen zij het thuis opnemen tegen de nummer 2, St. Mulier/Arum A1 om 15.30 uur.
Fc Harlingen A1 sluit morgen de dag af. Maar voor hun wordt er uiteraard ook weer druk gevoetbald. Vanaf 9.00 uur zullen de eerste wedstrijden tentoongesteld worden door de jeugd. En er zal ongetwijfeld een wedstrijd tussen zitten waarvan het de moeite waard is om deze eens van dichtbij te bekijken. Schroom niet, en kom langs! Iedereen is van harte welkom en de koffie staat altijd klaar!