Sport

Jazz uitvoering in de Harmonie

Door Jeroen Pietersma
Op 29 mei is het weer zover. Dan gaan de jazz groepen van V&K-Stenen Man weer optreden in de Harmonie in Leeuwarden. Het belooft weer een gevarieerd programma te worden waarbij matrozen, prinsessen, vogels en vriendschappen centraal staan als thema bij de dansers van de club.

Stephanie van de Wiel heeft als trainster een aantal mooie choreografieën bedacht. Al maanden is druk gerepeteerd voor deze jaarlijkse uitvoering. Het is wel zaak zo snel mogelijk kaarten te bemachtigen, want het animo om deze show te bezoeken is erg groot. Het programma vindt plaats in de Rabobank zaal. Alle ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes en kennissen dus op 29 mei naar de Harmonie om de verrichten van de jazz te gaan bekijken.

Clubdag V&K-Stenen Man thema ‘Rio’
De clubdag van V&K- Stenen Man heeft een kleurrijk thema ‘Rio’. Aanstaande zomer zijn in Rio de Janeiro olympische zomerspelen. Aan deze spelen doet onder andere ook de top van de Nederlandse gym en turnwereld mee. Dit was dan ook de aanleiding om voor dit thema te kiezen. Bovendien is het een mooi feestelijk thema en dat willen ze ook van deze middag maken. Het programma van 14.00 tot ongeveer 17.00 uur start namelijk met een wervelende show waarbij verschillende groepen van V&K-Stenen Man zullen laten zien wat ze kunnen. Vanaf de allerkleinsten tot de selectie turngroep, van jazz dans en freerunning kunnen je iets moois verwachten.
Het is al een tijdje geleden dat een dergelijk evenement met alle onderdelen door V&K- Stenen Man werd georganiseerd. Dit is een mooie kans voor iedereen om te komen bekijken wat sporten bij deze club inhoudt. Na afloop van de show is er namelijk een open beweegplein met allerlei toestellen en materialen die uitgeprobeerd kunnen worden. Er is van alles te zien en te beleven.
Iedereen is van harte welkom op 18 juni in de Waddenhal aan de Westerzeedijk. De toegang is voor volwassenen 3 euro (inclusief lot voor de loterij met mooie prijzen) en voor kinderen tot en met 12 jaar gratis. Allemaal dus op 18 juni naar de Waddenhal aan de Westerzeedijk in Harlingen, de deuren gaan om 13.30 uur open.

Kledinglijn
In het kader van veiligheid en uitstraling wordt er achter de schermen bij V&K-Stenen Man hard gewerkt aan het opzetten van een kledinglijn. In het verleden toen de fusie van de twee clubs ‘Vlugheid en Kracht’ en ‘De Stenen Man’ nog geen realiteit was beschikten beide clubs over uniforme kleding. Veel mensen herinneren zich nog de bordeauxrode en blauwe pakjes van de beide verenigingen. Bij het organiseren van wedstrijden is het vaak regel dat de clubs in een eigen herkenbaar tenue deelnemen. Ook bij het trainen is een gympak veiliger als iemand bijvoorbeeld na een oefening opgevangen moet worden. Lange tijd is er binnen de gezamenlijke fusieclub geen tenue geweest. Alleen de selectiegroep turnen heeft vanwege de wedstrijdreglementen een eigen outfit.
De vraag om een clubtenue komst steeds vaker naar voren. Dit vergt echter een goede voorbereiding. De wensen en eisen zijn door de jaren heen veranderd en het ligt ook in de bedoeling iets te ontwerpen dat mooi en fijn is om te dragen. De zoektocht naar organisaties die mee willen helpen bij dit traject is in volle gang. V&K-Stenen Man heeft op dit moment geen sponsoren op dit terrein, vandaar dat hier een behoorlijke uitdaging ligt gezien de hoge opstartkosten.
Uiteraard kunnen geïnteresseerden dit aangeven via het mailadres van de club info@venk-stenenman.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda