Sport

Jan van de wal in de sloot

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN- Zo langzamerhand loopt het damseizoen richting het einde. Voor de provinciale competitie staat nog een ronde op het programma en ook in de onderlinge competitie hoeven nog maar enkele partijen te wordengespeeld. Afgelopen dinsdag kwamen er weer acht leden in actie voor hun partij.

A-groep
D. Bekkema-J. Sloot 2-0
Dick Bekkema deed goede zaken in de A-groep en behield ook na de partij tegen Jan Sloot zijn ongeslagen status in de groep. Het eerdere onderlinge duel werd door Jan gewonnen, dus beide spelers gingen bij voorbaat voor de winst. Dick zette Jan echter vakkundig in de hekstelling, waardoor Jan het knap lastig kreeg, schijfverlies moest incasseren en vervolgens de handdoek in de ring gooide.

B-groep
J. Huizenga-R. Postma 1-1
Joop Huizenga liet in de B-groep een puntje liggen in de strijd om de groepswinst. In een gelijkwaardige partij tegen Rinze Postma, waarin beide mannen degelijk speelden, maakten beide geen fout, waardoor er uiteindelijk een puntendeling overeengekomen werd.

Schaduwcompetitie
M. Bekema-E. van Keimpema 0-2
Marco Bekema rijgt de laatste weken de overwinningen aaneen en Elle pakte vorige week nog een verdienstelijk punt tegen regerend kampioen Kor Vrieswijk. Afgelopen dinsdag ging Marco echter kansloos onderuit. Een blunder in de opbouw zette de deur open. Elle profiteerde hier optimaal van, liep als een olifant door een porseleinkast en liet
niets van Marco’s stelling heel die niets anders kon dan al na een half uur de handdoek in de ring te gooien.

N. Poelsma-K. van Keimpema 0-2
Nico Poelsma was aan het einde van de avond ondanks de nederlaag tegen Klaas prima in z´n nopjes. Hij daagde Klaas, die vrij snel de overwinningsvlag kon hijsen, uit voor een revanche en kreeg het voor elkaar tot twee maal toe van de Sexbierumer te winnen.

Koop de Vries was wel aanwezig, maar zijn geplande patij werd uitgesteld en aangezien Koop toch graag wilde dammen en de onderlinge partijen redelijk vroeg afgelopen waren, besloot de deze week 78 jaar oud geworden Franeker de overige leden uit te dagen voor een damsimultaan. Onder het genot van een warme snack (dank daarvoor) namen Joop
Huizenga, Rinze Postma en Jouke Geertsma de uitdaging aan. Joop Huizenga moest zijn meerdere erkennen in Koop, terwijl Rinze en Jouke de uitdager op een keurige remise hielden. Al met al weer een gezellige damavond in de Koegelbult.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda