Individuele acties camoufleren matig spel

Ook de tweede wedstrijd in de voorrondes van het bekertoernooi wist Zeerobben in winst om te zetten. Of dat volledig verdiend was, kan in twijfel getrokken worden. Factor geluk speelde de Harlingers in de kaart. In het begin van de eerste helft kwamen de bezoekers nauwelijks over de middenlijn.

De eerste mogelijkheden waren voor de Grousters, maar de precisie ontbrak bij de voorwaartsen. Zeerobben kwam in deze fase goed weg. Het breekpunt van deze wedstrijd ontstond uit een standaard situatie. Uit de corner van Abdul Boundati was Pieter Westra alert op een mistasten van de Grouster doelman. Na 11 minuten tegen alle verhoudingen in de voorsprong. Hierna kreeg Zeerobben wat meer greep op de tegenstander en tot verrassing van meegereisde supporters kwam zelfs de 0-2 op het scorebord. Jeffrey Draaisma soleerde vanaf links het strafschopgebied binnen, zag Higor da Silva vrij staan, hij liet deze kans niet aan zich voorbij gaan. Was het spel niet daverend van beide zijden, toch was in het restant van de eerste helft Zeerobben de bovenliggende partij, al was het voor de mannen van trainer Arjen Postma soms moeilijk om een medespeler te bereiken. Met een slimme actie van Abdul Boundati net over de middenlijn, liet hij zijn tegenstander in het zand bijten en ging er als een haas vandoor. Vanaf de achterlijn wist Abdul Jeffrey Draaisma te vinden. Deze aarzelde niet en tekende de 0-3 aan. Zo vlak voor rust een geruststellende tussenstand.

In de tweede helft gaf GAVC nog wel gas om de marge van drie doelpunten te verkleinen en zo de strijd weer open te breken, maar de eerste kans was na goed voorbereidend werk van Higor da Silva voor Boundati. Zijn schot vanaf de zestien ging jammer genoeg voor hem over. De voor de lichtgeblesseerde Marcel Visser ingevallen Dylan Drent zorgde nog wel met snelle counters voor enige onrust in de gelederen van de gastheren. Met nog een klein half uur op de klok kwam GAVC terug in de wedstrijd met een doelpunt uit het boekje. Uit een voorzet van Tjeerd Andringa kopte Niels Heitbrink fraai de 1-3 binnen. De druk op het doel van Jacob de Vries nam toe, al vormde de voorhoede van de gasten uit Harlingen permanent dreiging. De marge werd weer opgevoerd naar drie doelpunten door een counter over rechts alwaar Dylan Drent ouderwets zich vrij speelde en een hoge voorzet voorbij de tweede paal gaf. Tot ieders verbazing belandde de bal via de paal direct in het doel. Deze 1-4 voorsprong zorgde voor opluchting bij de Harlingers langs de kant, want voor hetzelfde geld had GAVC de marge tot één doelpunt teruggebracht. Enig geluk mag Zeerobben in deze fase niet ontzegd worden. De fraaie 2-4 van Tjeerd Andringa in de 82e minuut, vanaf de rand strafschopgebied plaatste hij de bal haarzuiver in de verre bovenhoek, kon de spanning niet meer terugbrengen in dit sportieve duel tussen de in de tweede klasse zondag spelende Grousters en de zaterdag tweede klasser Zeerobben.

Vrijdagavond al de beslissing?
Oké, je kunt spreken van een verdiende overwinning, omdat de equipe van trainer Arjen Postma en interim leider Richard van der Kooi beter met de kansen omging. Toch valt er nog veel te schaven en te verbeteren voor beide teams. Voor Zeerobben betekent deze overwinning, dat een gelijkspel in de thuiswedstrijd van vrijdag aanstaande tegen de naar de eerste klasse zondag gepromoveerde LSC 1890 voldoet om door te gaan naar de knock-out fase. De strijd is dus nog niet gestreden, maar Zeerobben heeft wel de beste kaarten in de hand. Vrijdag 26 augustus om 20.00 uur Zeerobben – LSC 1890 (voor de beker) op het Oostersportpark.

Zeerobben: Jacob de Vries, Steffan Amels (’80 min. Marcel Amels), Marc Reussing, Pieter Westra, Pim Bleichrodt, René Cnossen (’70 min. Frank Pietersma), Albert Beuker, Marcel Visser (’45 min Dylan Drent), Higor da Silva, Jeffey Draaisma, Abdul Boundati.