Sport

Huldiging kampioenen 2015 bij tv Ready

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zaterdag 30 mei, na afloop van de laatste competitie speeldag, was het groot feest op het Cleem Heeger Park. Er konden vier teams als kampioen gehuldigd worden. Er waren toespraken, bloemen, zoenen en elk team kon een fles champagne laten knallen.

De volgende teams vielen in de prijzen. Team Zaterdag  dames Ready 1 (4e klasse) met Janita Vonk, Antonie Schapelhouman, Ellen Beutinck, Anoeschka Vlieger en Inge Adema. Dit nieuwe team stroomde in de 4e klasse in. Die klasse bleek wel een beetje te laag, waardoor het team met grote overmacht won. Ook al werd de laatste wedstrijd ‘slechts’ met 5-1 gewonnen, de dames leverden een grote prestatie door met 15 punten voorsprong op nummer 2 kampioen te worden.

Team dinsdagavond Ready 3 (4e klasse) met Jolanda Walta, Anoeschka Vlieger, Marion Faber, Martine Homminga en Esther Hinrichs. Deze dames degradeerden vorig jaar en wilden dat snel weer goed maken. En dat lukte. Op de laatste avond was een overwinning (het liefst met 4-0) nodig om zeker te zijn van het kampioenschap. Die opdracht werd keurig uitgevoerd. Men kan dus weer ‘terug-promoveren’ naar de 3e klasse.

Team woensdagavond Ready 2 (4e klasse) met: Erwin Molthoff, Johan Haarsma, Ido de Jong, Lou vd Veen en Erik Zandberg. Ook dit is een nieuw team. De KNLTB besliste dat men (hoewel er ‘promotie’ werd aangevraagd) in de 4e klasse moest instromen. Met grote overmacht (26 punten uit 7 wedstrijden, waarbij dus slechts 2 punten werden gemorst) werden de tegenstanders rigoureus ingemaakt. Een mooie prestatie.

Team donderdagavond 50+ (3e klasse) met Rein Ferwerda, Werry Hoffman, Ydo Tolsma, Jelle Sytema en Rob Oosterwijk. Dit nieuwe team hoefde van de KNLTB niet onderaan te beginnen. Hoewel... voor de 3e klasse was men ook een maatje te groot. Ook dit team won overtuigend alle wedstrijden dik. Een super-prestatie voor deze veteranen. Wellicht komt men volgend jaar het andere donderdagavondteam tegen, dat ternauwernood ontsnapte aan degradatie uit de 2e klasse. Dat kan een leuke strijd worden.

Op de laatste speeldag had het hoofdklasseteam van captain Piet Jonkman theoretisch nog kans om kampioen te worden. Helaas werkte de directe concurrent niet mee, door 6 punten te pakken en moest het Ready-team genoegen nemen met de tweede plaats. Bij TV Ready deden dit jaar twee meisjesteams mee op de vrijdagmiddag. De meiden hadden het vaak moeilijk met lastige tegenstanders. Toch verdienen ze een compliment voor de grote inzet die ze toonden. Wellicht zijn Alicia, Carmen, Dolores en Halima de kampioenen voor de toekomst.
Aan het eind van de huldiging kon vastgesteld worden dat de competitie ondanks veel wind en kou goed verlopen is. Er waren geen problemen en protesten waardoor de VCL’s Tieneke Veltman en Tiedo de Boer tevreden konden terugblikken. Zij werden door de voorzitter bedankt voor hun inzet. Ook de leden van het kantine team werden bedankt. Meer foto’s op www.tvready.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda