Sport

Hoofdklasse dameskaatsen bij kv Eendracht

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Kaatsvereniging Eendracht was zondag het strijdtoneel van het hoofdklasse dameskaatsen. Om 11.00 uur konden acht parturen aan hun opdracht beginnen en dat luidde het liefst winnen. Scheidsrechter was M. de Jong.

Het veld lag er keurig bij en had niet te lijden gehad van de Harlinger Taptoe twee dagen eerder. De dames gaven elkaar strijden er werd op het scherp van de snede gekaatst. Over de weersomstandigheden had men niet te klagen. Op een klein buitje na was het prima kaatsweer. De finale ging uiteindelijk tussen Elly Hofman, Marte Altenburg en Manon Scheepstra en de formatie van Iris van der Veen, Pytrik Visser en Harmke Siegersma. Leek het partuur van Manon Scheepstra met gemak de eindzege te halen, halverwege de wedstrijd was er sprake van een kanteling en werd de stand van 3-1 en 6-6 omgebogen tot 3-2 en zou er nog van alles mogelijk zijn. Drie keer kwam de stand op 6-6, maar uiteindelijk werd het toch 5-2 voor partuur Manon. Door een retourslag op 5-2 en 6-6 wisten Elly Hofman, Marte Altenburg en Manon Scheepstra de eerste prijs in de wacht te slepen. Keurmeesters waren Tjibbina Postma, Age Tichelaar, Piet de Vries en Corrie Hobma. Tijdens de prijsuitreiking dankte voorzitter Jan Nieuwenburg alle vrijwilligers, telegrafisten en aanmerkers die mee hadden geholpen deze partij tot een succes te maken. De prijzen bestonden, naast de prachtige kransen voor de winnaars, uit sieraden mede mogelijk gemaakt door juwelier Kramer uit Franeker.
De laatste wedstrijd van het seizoen op het Eendrachtterrein is komende zondag. Om 11.00 uur vindt de Koningspartij voor leden plaats met harde bal in alle categorieën

Uitslag
1) Elly Hofman, Dronrijp, Marte Altenburg, Grou, Manon Scheepstra, Franeker
2) Iris van der Veen, Franeker, Pytrik Visser, Sexbierum, Harmke Siegersma, Berlikum
3) Nynke Sinnema, Grou, Sjoukje Visser, Damwald, Margriet Bakker, Easterlittens.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda