Sport

Hokken Cornel en Hoogland succesvol in Samenspel Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - In het Samenspel Harlingen was de eer in dit weekend goed verdeeld tussen de beide deelnemende verenigingen. Namens PV De Postduif klokten Koos Cornel en Jaap van Andel de eerst aankomende duif van Tongeren. Bij het langere werk vanuit het Franse Gien was er een duidelijke overwinning weggelegd voor Jan Hoogland uit Midlum, lid van PV Ons Genoegen.

Op zaterdag 21 juni 2014 konden de Harlinger postduivenliefhebbers deelnemen aan twee vluchten. De zesde en laatste vitessevlucht van dit seizoen werd gevlogen uit Tongeren. Koos Cornel en Jaap van Andel wisten op deze vlucht een nipte voorsprong te behalen op Sjouke van der Boom met Age Zijlstra op een keurige derde plaats. De fondvlucht uit Gien verliep vlotter dan menigeen van tevoren had verwacht. Het vlotst verliep deze vlucht voor Jan Hoogland die om 15.35 u. al twee duiven had op een vlucht die voor zijn gevleugelde atleten niet minder dan 642 kilometer lang is. Jan komt hiermee onaangewezen en aangewezen op een derde plaats en zit dus duidelijk op het vinkentouw voor wat betreft het Fondkampioenschap 2014 van het Samenspel Harlingen.

Toppers van het afgelopen weekend
Eerste vijf duiven vlucht Tongeren: Hok Cornel van Andel (1), Sjouke van der Boom (2), Age Zijlstra (3), Gebroeders Heeres & Zn. (4 en 5). Eerste vijf duiven vlucht Gien: Jan Hoogland (1 en 2), Gerrit de Koe (3), Age Zijlstra (4), Hok Cornel - Van Andel (5).

Eindstand Vitesse 2014 Samenspel Harlingen
Na zes vluchten kan de eindstand van het Kampioenschap Vitesse 2014 van het Samenspel Harlingen worden opgemaakt: Onaangewezen: 1. Jan Hoogland 2. Sjouke van der Boom 3. Wierd de Wit 4. Hok Cornel - Van Andel 5. Feike en Eelco Feikema. Aangewezen: 1. Jan Hoogland 2. Age Zijlstra 3. Hok Cornel - Van Andel 4. Gebr. Kwast & Zn. 5. Sjouke van der Boom. Duifkampioenschap Vitesse 2014: 1. en 2. Jan Hoogland 3. Age Zijlstra 4. Wierd de Wit 5. Hok Van Andel - Van Velzen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda