Sport

HMHC MC1 sluit seizoen af met winst

Door Jeroen Pietersma
De meiden van HMHC MC1 speelden afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen. Thuis tegen Westerkwartier wonnen ze met 4-2. Daarmee kwamen ze uit op een keurige tweede plaats in hun competitie.

De eerste helft van het seizoen speelden de meiden nog mee om het kampioenschap, maar nummer een Steenwijk was werkelijk een maatje te groot. MC1 heeft echter laten zien dat ze prima kunnen hockeyen en als team steeds beter samen gingen werken. Ze scoorden veruit de meeste doelpunten van alle teams in de competitie: maar liefst 72 doelpunten uit 14 wedstrijden. Ook afgelopen zaterdag was dat het geval. Na een 2-0 voorsprong, kwam Westerkwartier terug naar 2-1. Met veel inzet werd het 4-1, waarna Westerkwartier nog uit een strafcorner scoorde en de eindstand 4-2 werd.

In de winterperiode speelden de meiden van MC1 in de zaal en werden ze ongeslagen zaalkampioen, ook met een enorm positief doelsaldo. Al met al een prima seizoen van een leuke en gemotiveerde club meiden (die regelmatig ook nog een tweede wedstrijd op zaterdag speelden om andere teams uit de brand te helpen). Komend seizoen speelt een deel van de meiden wederom in de C-junioren, een deel gaat door naar de B-junioren. Op zaterdag de 25e is er nog een onderling toernooi aan de Westerzeedijk om het seizoen af te sluiten. Met elkaar sloten de meiden het seizoen zaterdagavond al af in stijl in de pizzeria. Het was nog lang gezellig.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda