HMHC Heren 1 pakt eerste overwinning

HARLINGEN - Afgelopen zondag was de tweede thuiswedstrijd van de heren uit Harlingen. Meppel kwam op bezoek en zowel Meppel als Harlingen hadden beide nog geen punten gepakt en wilden daarom graag winnen.

De heren uit Harlingen hadden in de voorbespreking afgesproken dat zo snel mogelijk een voorsprong gecreëerd moest worden op Meppel. Slechts 56 seconden na het fluitsignaal werd deze doelstelling behaald. Egas Miedema scoorde door een prachtige voorzet van Maarten Mintjes. Hierna bleef Harlingen zoeken naar meer doelpunten, de kansen waren er wel maar werden niet benut. Na 21 minuten lieten de Harlingers vrij lopen en door slecht verdedigen kon Meppel er makkelijk doorheen lopen en maakten zij tegen de verhouding in, de score gelijk.

Het ging hierna gelijk op, er was veel balverlies bij beide ploegen en er werd een beetje slordig gehockeyd. Jort Switijnk was geblesseerd deze wedstrijd en stond daarom op de videotoren te filmen. Doordat hij daar stond, kon hij exact doorgeven via een portofoon waar de ruimte was en wist Onno Jan Onnes de score via een variant uit de strafcorner uit te breiden naar een 2-1 voorsprong. Lang kon Harlingen hier niet van genieten, want niet veel later zette Meppel vlak voor rust de 2-2 op het scorebord.

In de tweede helft leek er een heel ander Harlingen in het veld te staan dan in de eerste helft. Ze lieten goed samenspel zien en konden elkaar steeds beter vinden in het veld. Meppel raakte in paniek door de hoge druk van Harlingen en kon geen normale opbouw meer verzorgen.

Meppel kon het conditioneel niet bijbenen en de Heren maakten hier goed gebruik van. De score liep inmiddels uit naar 5-3 door doelpunten van Amadé Vos en Onno Jan Onnes, die een heuze hattrick scoorde. Harlingen bleef vechten voor nog een doelpunt. In de laatste minuut werd er gefloten voor een strafcorner. Dit was de laatste kans om nog een doelpunt te kunnen maken. Na verkeerd aangeven was er een improvisatie nodig om alsnog te kunnen scoren. Door actief meedoen van het hele team heeft Thies Akkerman de laatste goal van de wedstrijd mogen maken. Met een eindscore van 6-3 mag Harlingen zeer tevreden zijn en hebben ze verdiend gewonnen.