HMHC Heren 1 hield goed stand tegen Roden

Afgelopen zondag kwam Roden voor de tweede keer dit seizoen op bezoek bij Heren 1 van de Harlinger Mixed Hockeyclub. De heren hebben dit seizoen nog niet kunnen winnen van deze moeilijke tegenstander. De vorige wedstrijden eindigden 0-10 en 1-7 voor Roden. Voor de Harlingers zou het een onmogelijke taak zijn om deze wedstrijd te winnen, maar de schade beperken was wel het belangrijkste doel.

Vanaf het begin van de eerste helft zette Roden volle druk, de Harlingers waren hier echter al op berekend en konden makkelijker uitverdedigen ten opzichte van de vorige keren tegen Roden. De tegenstander kwam soms gevaarlijk in de buurt van de goal van Harlingen, maar de verdediging en de keeper van de Harlingers wisten bijna alle kansen tegen te houden. Dit zorgde voor veel frustratie bij de heren van Roden, waardoor zij minder goed gingen spelen. In de zevende minuut forceerde Roden een strafbal en deze kans werd goed benut. Door schijn dook de keeper de verkeerde kant op en de bal vloog gemakkelijk het zijnet in. Drie minuten later brak Roden door met een snelle counter en de Harlingers konden niet meer op tijd ingrijpen. Na tien minuten spelen stond de stand op 0-2 voor Roden. Hierna gingen de Harlingers beter hockeyen en ging de verdediging op slot. Roden kwam moeilijk voorbij de 23-meterlijn. De heren van Harlingen konden alleen zelf niet goed doorbreken bij Roden en konden ook geen kansen creëren aan de andere kant van het veld. De stand bij rust was 0-2.

Tijdens de rust kregen de heren te horen dat ze goed stonden te hockeyen tegen deze zware tegenstander, maar ze moesten gaan proberen meer kansen te creëren. Als dat zou lukken, konden de Harlingers ook gevaarlijker worden.

De tweede helft ging verder zoals de eerste was geëindigd. De Harlingers kregen niet de kans om uit te breken en Roden zette hoge druk op de Harlingers, waardoor de verdedigers hard moesten werken. Alleen de aanvallen van Roden werden keer op keer gestopt door de heren. Pas in het tweede deel van de helft vielen er weer doelpunten. Harlingen had inmiddels geen wissel meer door het uitvallen door een blessure. Roden maakte hier goed gebruik van en ze wisten in tien minuten drie keer te scoren. Toch bleven de heren veel weerstand bieden tegen al deze aanvallen en gingen nog steeds veel ballen over de achterlijn of naast het doel. In de 58ste minuut viel het laatste doelpunt van de wedstrijd. Weer door een snelle counter werd de bal via een tip-in tussen de palen getikt. Daarna stabiliseerde het spel en kreeg de verdediging weer de mogelijkheid om alles tegen te houden. De eindstand na zeventig minuten was uiteindelijk 0-6 voor Roden.