HMHC Heren 1 geeft wedstrijd weg

Afgelopen zondag stond de eerste thuiswedstijd van de tweede speelronde op het programma voor de heren van de Harlinger Mixed Hockeyclub. De tegenstander was deze keer Sneek. De Harlingers hebben de eerste wedstrijd tegen Sneek verloren met 5-0 en in de wedstrijd van afgelopen zondag wilden zij deze score graag verbeteren en de eerste punten van het seizoen binnenslepen. De Harlingers moesten hun eigen spel rustig houden en daarmee de Snekers op afstand houden. Op deze manier konden zelf kansen cre?ren en makkelijker voorwaarts hockeyen.

Vanaf het beginsignaal begonnen de Harlingers erg sterk en de Snekers hadden daar geen antwoord op. Door snelle counters en goed overpassen kwamen de Harlingers makkelijk in de cirkel van de tegenstander. Daarnaast ving de voorhoede de Snekers goed op rond de middellijn. Hierdoor verloren de Snekers snel de bal en konden de Harlingers weer een nieuwe aanval opzetten. Dit spel werd al na drie minuten spelen beloond met een treffer. De Harlingers wisten een strafcorner te forceren door een shoot in de cirkel van de Snekers. Jarl Ammerlaan wist deze kans goed te benutten en hij schoot de bal laag in de goal. Daarmee stonden de Harlingers al vroeg in de wedstrijd op een voorsprong. Na dit doelpunt bleven de Harlingers sterk hockeyen en ze kregen nog verschillende kansen, maar die wisten ze niet te benutten. Na 25 minuten spelen kwam het antwoord van de Snekers. Zij wisten door de verdediging van de Harlingers te breken en wisten een strafcorner te forceren. Deze werd snel genomen en de bal werd hoog in het doel gepusht. Daarmee kwam de stand op 1-1.

Na de gelijkmaker zakte het spel van de Harlingers in. De Snekers konden steeds gevaarlijker doorbreken en ze wisten zelf kansen te creëren, maar de goed optreden van de verdediging van de Harlingers ging geen bal het doel in. De stand bij rust was hierdoor nog steeds 1-1.

Na de rust kregen de Snekers meer ruimte van de Harlingers. Hierdoor bleven zij erg gevaarlijk in de cirkel van de Harlingers, maar ze speelden vrijwel alle ballen van de Snekers uit. In de 42ste minuut wisten de Snekers toch door de verdediging te breken en ze zetten de score op 1-2.
Na dit doelpunt bleven de Harlingers zoeken naar een gelijkmaker, maar de vermoeidheid begon er bij verschillende spelers erin te sluipen en omdat de Harlingers maar een wissel op de bank hadden, werd dit steeds moeilijker voor hun. De Snekers wisten hier wel goed gebruik van te maken en na 68 minuten spelen stonden zij met 1-4 voor.
In de laatste minuten van de wedstrijd werden de Harlingers toch nog gevaarlijker voor de Snekers en steeds meer ballen kwamen bij de voorhoede terecht. Door een snelle counter wist Onno-Jan Onnes nog in de 70ste minuut met een hard schot op doel nog een doelpunt te maken voor de Harlingers. Hiermee kwam de eindstand op 2-4.