HMHC Heren 1 blijft puntenloos

Afgelopen zondag speelden de heren van de Harlinger Mixed Hockeyclub de laatste wedstrijd voor de winterstop. De tegenstander was deze keer Dash uit Hoogezand-Sappemeer. In de eerdere wedstrijd tegen Dash hebben de Harlingers met 2-4 verloren. Zij wilden graag in deze wedstrijd de stand omdraaien en de eerste punten van het seizoen behalen. De Harlingers waren helaas niet met een volledige selectie en moesten daarom al vanaf het begin voorzichtig zijn met het smijten van hun krachten. Dash is namelijk een snelle en fitte ploeg en de Harlingers moesten alles op alles zetten om hun tegen te houden.

Vanaf het beginsignaal was het spel van de Harlingers rommelig. Veel ballen werden ingeleverd bij Dash en de Harlingers hadden verdediging niet op orde in het begin van de wedstrijd. Toch bleven veel kansen van Dash in de beginfase van de wedstrijd onbenut door het toedoen van de verdediging van de Harlingers. In de tiende minuut werd toch de score geopend door de heren van Dash. De Harlingers stonden niet goed op te letten bij een vrije slag van Dash en zij maakten goed gebruik van deze kans. Kort daarna forceerden de heren van Dash een strafcorner en ook deze werd goed benut. Vervolgens brak Dash weer snel door de verdediging van de Harlingers en na zeventien minuten spelen keken de Harlingers tegen een achterstand van 3-0 aan. Langzaamaan kwamen de Harlingers in de wedstrijd en ze begonnen beter te spelen. Dash kwam minder makkelijk in de cirkel en de Harlingers konden zelf kansen gaan creëren. Helaas werden deze kansen niet benut, maar uit de counters die volgden, kon Dash nog wel een keer scoren. Hiermee kwam de ruststand op 4-0.

Na de rust waren de Harlingers weer niet gefocust en Dash maakte hier wederom erg goed gebruik van. Direct aan het begin van de tweede helft onderschepte Dash de bal op de helft van de Harlingers en schoot vervolgens op doel. De bal verdween hard in het net en de Harlingers waren overdonderd door de snelle actie. Dit gebeurde nog een keer en daardoor was de stand inmiddels uitgebreid tot 6-0. Na deze twee tegendoelpunten werden de Harlingers weer wakker. Ze konden de bal beter in de ploeg houden en wisten makkelijker op de helft van Dash te komen. Alleen door het missen van de wissels, konden de Harlingers niet alle acties meer aan gaan en liepen achter de feiten aan. Dash bleef doorgaan met druk zetten en wist nog driemaal te scoren in de tweede helft. De score na zeventig minuten spelen was 9-0 voor Dash.

De Harlingers hebben voorlopig geen wedstrijden op het programma staan vanwege de winterstop. Op 5 maart 2017 beginnen de heren weer met de competitie tegen Roden.