HMHC Dames 1 pakt voor het eerst drie punten dit seizoen

HARLINGEN - Eindelijk, eindelijk, werd er afgelopen zondagmiddag rond een uur of half drie geroepen op het hockeyveld aan de Westerzeedijk. Na het besluit vorige week om in het oude vertrouwde systeem van de afgelopen jaren te hockeyen, leek het de Dames 1 van Harlingen weer te lukken.

Vol goede moed begonnen ze aan de derde thuiswedstrijd tegen de Mezen dames 1 uit Harderwijk. De eerste minuten van de wedstrijd waren de Dames van Harlingen veel in de aanval, maar ze waren lang niet scherp genoeg. Vele ballen werden onnodig ingeleverd, waardoor de achterhoede onder leiding van aanvoerster Naomi Ammeraal meerdere malen onder druk kwam te staan. Gelukkig kon deze de bal toch steeds weer naar voren krijgen, wat onder andere resulteerde in een paar strafcorners. Na goed oefenen en ervaring uit de voorgaande jaren wist Britt Jongejans de bal met een mooie tip-in in het net te leggen. Met deze 1-0 voorsprong gingen de Harlinger Dames de rust in. Na de rust gingen de meiden er weer vol tegenaan. Mooie acties van Nynke Arends zorgden er uiteindelijk voor dat Jeanine Teuben de bal in de cirkel ontving. Zonder enige twijfel maakte zij de 2-0. Niet veel later was daar dan toch de tegenstander die de 2-1 scoorde uit een strafcorner. Een aantal mooie reddingen van keepster Akke Shine, zoals ze in het team genoemd wordt, waren genoeg om de moed in het Harlinger team erin te houden. Mooie rushes van Hannamay Tjalsma over de rechterkant leidden tot twee mooie assists naar Sterre de Ruyter die klaarstond in de cirkel om de bal in het goal te vegen. 4-1 was de eindstand van deze, voor het publiek, mooie wedstrijd. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de altijd gevreesde tegenstanders van Steenwijk op het programma.