Voetbal

Het NK prachtige ervaring voor Zeerobben F1

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. Het Nederlands Kampioenschap voor F-pupillen in Leek. Vanuit alle windstreken van Nederland kwamen de beste F-pupillen van de verschillende districten naar het complex van gastheer vv TLC. 32 teams streden gedurende een hele dag voor de offici?le titel Nederlands Kampioen.

Zeerobben F1 kwalificeerde zich aan het begin van het seizoen voor het NK door onder andere Blauw Wit F1, Olde Veste F1 en Frisia F1 achter zich te laten. Zeerobben was ingedeeld in poule B met Concordia uit Delft, DSV uit Sint Anthonis en het erg sterke Apeldoorn.

De eerste twee wedstrijden tegen Concordia en DSV waren we gelijkwaardig, maar werden ietwat ongelukkig verloren met 1-2. In beide wedstrijden waren de verschillen klein en zijn de details uiteindelijk beslissend. Zij waren niet scherp genoeg in de afronding en de tegenstander vlak voor tijd wel. De derde wedstrijd werden ze helaas van de mat gespeeld door Apeldoorn. Er zaten een paar prachtige goals van de Apeldoorners bij. De teleurstelling bij de boys was groot. Verliezen doen ze niet vaak en al helemaal niet drie keer op één ochtend….

Door een vierde plaats in de poule werden de middag ingedeeld bij alle nummers vier van de verschillende poules. Na een pauze kwam de drive in de ploeg weer terug en wonnen ze in een geweldige wedstrijd met 5-2 van de thuisploeg vv TLC.

Deze overwinning koppelde het team aan het Brabantse Engelen, een ploeg die dit jaar kampioen werd in de hoofdklasse. Het werd een prachtige wedstrijd. Na een 4-2 achterstand in de rust, wisten ze op karakter met mooi voetbal nog 4-4 te maken. Helaas nam Engelen de penalty’s beter.

De laatste wedstrijd werden ze gekoppeld aan Reigerboys uit Heerhugowaard. Na vijf wedstrijden van een half uur zaten de meeste boys erdoorheen. Reigerboys was fysiek sterk én voetbalde goed. Op de laatste krachten probeerden ze de aanvallen tegen te houden, maar er was geen stoppen aan… De Reigerboys boekten een makkelijke overwinning. Einde toernooi.

Na de wedstrijd konden ze nog nèt de finale meepakken. IJburg uit Amsterdam met de toekomstige spits van Oranje in het team speelde tegen ATC uit Hengelo. IJburg wist met 7-1 te winnen en mocht zich tot Nederlands Kampioen laten kronen. Wat een geweldige ploegen… zo jong maar zo goed al, mooi om te zien.

Al met al een prachtige ervaring voor de boys. Sido, Nick Dekker, Eise, Boyd, Bart, Gijs, Nick de Wit, Brooklyn, Mattijs en Winsten, wees trots dat jullie op deze leeftijd op dit NK hebben mogen spelen.

Einde NK betekent ook einde van het seizoen voor het team. Volgend seizoen gaan ze verder als Zeerobben E3. Helaas moeten ze afscheid nemen van Gijs en Bart. Zij maken de stap naar Zeerobben E1.
Op naar volgend seizoen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda