Harlinger Hockeyclub weekoverzicht

HARLINGEN - Afgelopen weekend werd er weer volop gespeeld door de diverse teams

Dames1 en veteranen
Dames 1 wonnen hun seizoensdebuut met 3-1 van Sneek. Maar afgelopen zondag tegen Graspiepers werd er met 2-0 verloren. Alhoewel de Harlinger dames een groot deel van de wedstrijd het betere van het spel hadden waren de gastvrouwen doeltreffender. Komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Steenwijk.
De veteranen speelden zondag tegen GHBS. Het werd een doldwaze wedstrijd waarin de Harlinger mannen met 2-1 voorkwamen en daarna met 3-2 achter om alsnog met 4-3 de punten mee naar huis te nemen. Doelpuntenmakers: Jarl Ammerlaan, Peter Steevensz, Don Hoffman en Leo Steenbergen

Jeugd
Jongens A1 leek thuis tegen Groningen met 4-0 achter volslagen kansloos. Na de rust knokte de ploeg zich terug naar 3-4 maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. Ondanks de nodige afwezigen won jongens B1 ook de 3e wedstrijd en zijn ze koploper met 9 punten uit drie wedstrijden. Jongens C1 heeft inmiddels de smaak te pakken en won overtuigend tegen Westerkwartier. Meisjes B1 won voor de eerste keer dit seizoen, Meisjes B2 was er dichtbij maar moest toch buigen tegen Sneek. Meisjes C1 won voor de vierde keer op rij. Dit keer tegen Quistick. Aanvankelijk nam Harlingen het wat makkelijk op en bij rust was het slechts 0-2. Na rust kwam het team op stoom en liep alsnog uit naar een dikke 8-1 overwinning met mooi verzorgt spel. Meisjes D1 deelde de punten met Leeuwarden en Meisjes D2 won opnieuw en nam de koppositie op de ranglijst over. Na de knappe prestatie van vorige week reisden de meiden van MD2 vol vertrouwen af naar Leeuwarden. Helaas niet helemaal compleet, dus dat betekende voor iedereen de hele wedstrijd spelen. Gelukkig bleek de conditie van de meiden prima! In de eerste helft ging het spel nog redelijk gelijk op, hoewel HMHC ook toen al wel wat beter was. Na de rust sloegen de meiden echter meedogenloos toe. Uiteindelijk werd het 0-4, met kansen op nog veel meer doelpunten.

De stevige verdediging met Jasmijn, Evelien, Hilde en Senna, het sterke en aanvallende middenveld Meike, Jill en Dilwien en de hardwerkende en gretige spitsen Merthe, Inge en Hilde zorgden er met elkaar voor dat Evelien, Merthe, Hilde en Inge konden scoren. Keeper Luna had een rustige middag!