Harlinger Hockeyclub weekoverzicht

Dames 1 Verspeelt koppositie
Dames 1 speelde thuis tegen Graspiepers. De ploeg werd geteisterd door blessures en ook tijdens de wedstrijd vielen er nog speelsters uit. Harlingen begon de wedstrijd als koploper maar daar bleek in de eerste helft niets van.
Na een gelijk opgaande start namen de gasten het heft in handen en nadat de kruitdampen waren opgetrokken stond bij rust 0-4 op de borden. Eindelijk wakker geschrokken werd in de tweede helft de achtervolging ingezet. Doot twee doelpunten van Bodil van Bruggen en een van Britt Jongejans werd het de laatste 10 minuten nog spannend. Een tegenaanval vlak voor tijd werd de thuisploeg echter fataal. De 3-5 nederlaag is een tegenslag, maar zeker niet hei einde van de titelaspiraties. Zondag wacht thuis Steenwijk, en bij winst doen de dames weer volop mee.
Opstelling: Orren Smeding; Bente Jongenjans, Naomi Ammeraal, Daphne Switynk, Monica Schaafsma, Hannah-Veerle Touwslager, Michelle Klijn (Akke van der Laan), Britt Jongejans, Margriet Hutting (Sterre de Ruyter), Nynke Arends, Bodil van Bruggen (Inge de Groot).

Veteranen
De veteranen speelden zondag thuis tegen het Groningse GHBS. Ook deze wedstrijd werd gewonnen: 3-0. Komende zondag wacht medekoploper Leeuwarden. Dan zal aan de Westerzeedijk duidelijk worden wie de meeste kansen op het kampioenschap heeft.

Jeugd
Twee teams liggen op titelkoers. Zowel Meisjes B1 als meisjes D1 hebben de kampioenskansen in eigen hand.
Bij de jongste jeugd is onlangs een vierde F team gestart. Een unicum in de historie van de HMHC. Ook het mixed D1 team is nieuw. Het aantal teams wat in de competitie uitkomt is daarmee nog nooit zo hoog geweest.