Harlingen met lege handen op Ameland

NES/BUREN - Het vlaggenschip van fc Harlingen stond afgelopen zondag in het overzeese duel tegen Geel Wit wederom met lege handen. In een teleurstellend en matig duel bleken de Amelanders met 1-0 te sterk. De ouwe seunen reisden nog vol goede moed af naar Ameland. Nadat er was begonnen met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de deze week plotseling overleden oud-secretaris Werry Hoffmann floot scheidsrechter Van Delden voor het begin van de wedstrijd.

De wedstrijd speelde zich met name de eerste helft vooral op de helft van Harlingen af. Geel Wit had het meeste balbezit en kreeg in de achttiende minuut een vrije trap op de rand van de zestien, maar het buitenkansje ging hopeloos naast. Plots was daar na vijfentwintig minuten een grote kans voor Harlingen, toen men op rechts goed doorging. De voorzet bereikte precies op maat het hoofd van Janbauke Tolsma, maar zag zijn kopbal buiten bereik van de keeper op de lat belanden. Tien minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong toen Bente Bonthuis simpel drie man opzij zette en van dichtbij de 1-0 in de touwen schoot. En dit geschreven hebbende, zijn de enige twee hoogtepunten van de eerste helft ook genoemd.

Daniël Matakupan bleef achter in de rust en werd vervangen door Kenneth Dijkstra. Vijf minuten na rust mocht Ane Schaap een hoekschop nemen namens Harlingen. Hij bereikte het hoofd van Stefan Adema, maar die kopte net te hoog. De gasten hadden wel vaker de bal dan in de eerste helft, maar de eilanders hadden het vaakst balbezit, deze deden of konden daar niet veel mee. Met een uur op de klok probeerde Geel Wit het van afstand, maar Tetze Helvrich reageerde scherp door gestrekt naar de hoek te gaan en erger te voorkomen. Na negentig minuten stond er nog altijd 1-0 op het scorebord en dus stonden de gaten weer met lege handen.
Volgende week is er bekervoetbal en heeft Harlingen vrij. Het eerstvolgende duel staat gepland op zondag 27 november. Tegenstander is dan UDIROS. Dat duel begint om 14.00 uur op sportpark Oosterpark.