Sport

Goede start survivalseizoen voor Teatse Tichelaar

Door Jeroen Pietersma
LEEUWARDEN - Afgelopen zaterdag werd voor de 22e keer de Bikkelsurivalrun georganiseerd. Over de hele dag kwamen er 1600 deelnemers aan de start. Van recreatief tot wedstrijd en van funrun tot ouder/kind; voor iedereen was er wel een uitdaging te vinden.

Met de toenemende belangstelling voor mudraces en en obstacleruns komt de survival bij veel sporters die een nieuwe uitdaging zoeken ook steeds meer in beeld. De inschrijvingen zitten dan ook meestal ruim van tevoren al vol.
Teatse Tichelaar startte in Leeuwarden voor zijn 5e BSC kompetitieseizoen in de 2e startgroep aangezien hij de 1e in Gennep had overgeslagen. Daarvoor liep hij nog een losse wedstrijd in Bakkeveen op 12 september waar hij een knappe 3e plaats pakte bij de veteranen. Op 20 september liep hij als voorbereiding in Udenhout een koppelrun over 12 km met sportvriendin Nienke Schram uit Leeuwarden.
Na een wat slordige start rukte Teatse tijdens de 8 km steeds verder naar voren. Halverwege liep hij op een tweede plaats en fungeerde de voor hem lopende atleet als perfecte haas. Teatse eindigde uiteindelijk als 17e overall (van de dik 200 deelnemers) en als 6e veteraan in 1 uur en 29 seconden. Een goede prestatie, zeker omdat de veteranen voor hem bijna allemaal minstens 15 jaar jonger zijn. De volgende wedstrijd is in Neede op 18 oktober.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda