Sport

Geluksdag voor Redmer Fokkema

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag was kaatsvereniging ?de Helfrichs? uit Kimswerd aan de beurt om zich te presenteren tijdens de Jeugdsponsoractie van de Poiesz Supermarkt in Harlingen. Een ludieke actie was bedacht om zoveel mogelijk sponsormunten in de buis van de KV te krijgen: tegen inlevering van de sponsormuntjes kon je meeloten om een ?chte kaatsbal.

Vanaf ’s ochtends tien uur gingen de jeugdleden er fanatiek tegenaan. Rixt, Karel, Klaske, Martijn, Thijmen, Jurjen, Rineke en Redmer vroeger met een grote glimlach of ze asjeblieft de sponsormuntjes voor de kaatsclub mochten hebben. En dat lukte erg goed! Ondertussen werden de heerlijke oranjekoeken aangeprezen en verkocht. Onder toeziend oog van de begeleiders en chauffeurs Rennie, Anne, Boudie, Tiny, Boudie, Anneke en Sjoerd Atze was het weer een gezellige middag die voorbij vloog. Rond drie uur kwam bestuurslid Lubbert Munniksma met dé echte kaatsbal.
Supermarktmanager Bergsma mocht uit de melkbus met alle ingeleverde lootjes de gelukkige winnaar trekken. En dat was Joke. Lubbert belde met Joke uit Harlingen en wat bleek? Joke wilde de leren kaatsbal aan dat lieve kleine jongetje met een ronde bril, die bij de buizen had gestaan, geven. En wie was dat? Redmer Fokkema natuurlijk! Redmer is 9 jaar en zit al drie jaar op kaatsen in Kimswerd. Hij vindt kaatsen en voetbal leuke sporten. Dus kreeg Redmer uit handen van Lubbert de echte kaatsbal. Wat een geluksdag voor Redmer!
Kaatsvereniging ‘de Helfrichs’ bedankt iedereen die weer meegeholpen heeft en de vereniging gesteund heeft met de sponsoractie. Er is nog één week te gaan, de Poiesz Jeugdsponsoractie loopt nog tot en met 29 maart.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda