Gehavend VVH heren 1 pakt set van nummer twee

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag mocht VVH heren 1 in eigen Waddenhal aantreden tegen Reflex uit Kampen. Door afwezigheid van Anne Durk Bakker, Ignarts Bakker en Jan Schurer, werden Floris Meijer, Sjoerd Tekstra, Klaas Leijenaar en Nanne Dirk Sinnema van heren 2 geleend.

Dat VVH spelers miste, was goed te zien in de eerste twee sets. Beide sets was Reflex oppermachtig en miste VVH overtuiging en zelfvertrouwen. Marnik en Rik, die normaliter niet in de passing stonden, deden dit eigenlijk naar behoren, maar spelverdelend en aanvallend was het veel te onnauwkeurig en doorzichtig, waardoor Reflex vaak de blokkering en verdediging goed had staan. De kansen die de Kampenaren vervolgens kregen, werden eenvoudig afgemaakt. Vooral de buitenaanval van Kampen haalde een hoog rendement. Serverend was VVH ook niet scherp genoeg. Op enkele serveseries van Meindert Paul na was het veel te voorzichtig. Na ruim een half uur stond Reflex zodoende op een terechte 0-2 voorsprong.

Trainer/coach Ab gaf voor het derde bedrijf aan dat de mannen zich moesten concentreren op de tegenstander en hard moesten werken. Vanaf het begin van deze set was VVH er beter bij. Dit kwam mede doordat Meindert Paul met Marnik had geruild van positie en zodoende passer-loper werd en Marnik midaanvaller. De servepass was mede hierdoor prima op orde waardoor Paul de aanvallers goed in stelling kon brengen. Daarbij werd VVH nog geholpen door de bezoekers die in het tweede deel van de set een aantal onnodige aanvalsfouten maakten en met het einde van de set in beeld wisten de Skûtsjeboys een nipte voorsprong te behouden. Reflex was ondertussen meer bezig met klagen bij de scheidsrechter en onzinnige opmerkingen onder het net door maken, maar VVH ging door en kreeg via een aanval van Rik twee setpoints. De eerste setpoint wisten de bezoekers nog weg te werken, maar de tweede was wel raak voor de thuisploeg: in de rally kwam de bal aan het net bij Meindert Paul die de bal via de handen van Reflex’ spelverdeler buiten de lijnen drukte. Een 25-23 setwinst voor VVH dus.

Het enthousiasme bij de Harlingers was groot en Ab gaf de mannen mee het gevoel vast te houden in de vierde set. Het begin van de set was door een goede serveserie van Reflex zijn diagonaal nog voor Reflex (2-7 voorsprong) maar hierna kwam VVH beter in het spel en werd het een spannende set. Het verlies van de derde set deed Reflex duidelijk pijn, want gedurende de vierde set bleven ze constant klagen bij de scheidsrechters en bleven ze onsportieve opmerkingen onder het net door maken. VVH bleef lang bij, maar door enkele scherpe services van Reflex, een paar foute keuzes in de set-up bij VVH en een aantal kansen die in de aanval niet werden afgemaakt, was de set en daarmee de wedstrijd voor de Kampenaren. Eindstand set vier: 20-25.

Achteraf was VVH ondanks de nederlaag nog best tevreden. De helft van de basisopstelling van de laatste weken ontbrek bij de Harlingers, maar toch werd een punt gepakt tegen één van de betere ploegen in de competitie en was zelfs een vijfsetter nog bijna afgedwongen. Zodoende hadden de mannen van VVH een leuke wedstrijd gespeeld, ondanks het onsportieve en vervelende gedrag van de bezoekers. Komend weekend heeft VVH geen wedstrijd, maar op 15 februari wacht in Sneek de wedstrijd tegen VC Sneek.