Voetbal

Finaledag Waddenrobkes: Wat een feest!

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Wie had 5 jaar geleden kunnen bedenken dat de Waddenrobkes van Zeerobben zo?n succes zouden gaan worden. Elk jaar weer lijkt het nog mooier, grootser en spectaculairder te worden. Afgelopen zaterdagochtend werd dat weer eens bewezen op de finaledag. De voetballertjes, ouders, opa?s, oma?s, neefjes, nichtjes, vrienden en vriendinnetjes genoten volop van alles wat dit voetbal zo leuk maakt. Zeerobben op haar best.

De dag begon al vroeg voor de leiding van de Waddenrokbes want er moest een veel klaar gezet worden voordat het spektakel zou losbarsten rond de klok van negen uur. Het weer werkte gelukkig prima mee. Het was wel wat koud maar het bleef droog.
 
Alle teams kregen deze ochtend een geweldige opkomst. Er was namelijk een echte DJ in het stadion van de Waddenrobkes! DJ Vince van Audioverhuur Harlingen verdient een dik compliment om dit belangeloos voor de Waddenrobkes te doen. Elk team betrad het veld in de wel bekende opkomst onder begeleiding van muziek. Alle aanwezigen vormden een erehaag voor de jongste talenten. Ze werden allemaal als helden onthaald. Het was een prachtig gezicht om iedereen glunderend het veld op te zien komen. Iedereen was er nu klaar voor om de laatste wedstrijden te gaan spelen.
 
Denemarken-Italië stond er op het programma. De Denen wilden niet meewerken aan het kampioensfeest van Italië. Denemarken, die de hete adem van Ierland in hun nek voelde voor de tweede plaats in het klassement, ging de strijd vol aan tegen Italië wat resulteerde in een zeer knappe overwinning. 1-0 voor Denemarken. Nog een mooie topper was Engeland tegen Ierland. Opnieuw een geweldig spektakelstuk wat uiteindelijk gewonnen werd door Ierland.
Ierland onder leiding van bondscoach Sasker Volbeda bestaat uit: Davey Volbeda, Roy Nauta, Nikolai Francois en Jayden Opdam. Roy Nauta is een echte bikkel in de verdediging. Een nachtmerrie voor elke spits. Jayden Opdam is de man op het middenveld hij zorgt voor de passing naar de 2 toppers in de aanval. Voorin staat Nicolai Francois. Nicolai komt elke zaterdag met plezier vanaf Vlieland naar Harlingen met z'n vader om z'n voetbalkunsten bij Ierland te vertonen. Een heerlijke speler met een prachtige techniek. En dan is er ook Davey nog. Davey is de stylist van Ierland. Ook een geweldig speler met al een heel goed spelinzicht. Een aanwinst voor de Waddenrobkes. Kroatië tegen Nederland en Brazilië tegen Uruguay deelden de punten door gelijk te spelen. En Zweden won keurig van België met 2 - 0.
 
In ronde 2 was het weer Denemarken die de volle winst behaalde. Nu waren de Belgen aan de beurt en werd er met 2-1 gewonnen. Maar ook Ierland wist weer te winnen dus het verschil op de ranglijst bleef 1 punt tussen de Denen en de Ieren. Engeland onder leiding van Martin Kingma behaalde de eerste zege van de dag door met 2-1 van Kroatië te winnen.  Coach Michael Hoekstra kon ook weer een overwinning van Zweden op z'n CV bijschrijven. Er werd nipt gewonnnen van Nederland met 3-2. Een grappig moment in de wedstrijd tussen Italië tegen Brazilië was het volgende: de spelers van Italië wilden alvast een kampioensfoto maken door even voor een paar fotografen te poseren! Maar ja, de wedstrijd was al bezig en dus kon Brazilië mooi even een doelpuntje maken. Gelukkig werd er nog wel gewonnen door Italië en kon het feest bijna losbarsten.
   
Na de limonade en een paar prachtige voetbal nummers van dj Vince kon er aan de laatste wedstrijden begonnen worden. Kroatië tegen Uruguay was het duel onderin het klassement en deze keer werd er gewonnen door Kroatië met 2 - 0.
Kroatië heeft niet zo heel veel gewonnen deze competitie maar kon door deze mooie overwinning toch met opgeheven hoofd van het veld stappen. Kroatië onder leiding van bondscoach Jeroen Pol bestaat uit: Jelte Boere, Lars Petersen, Hidde Bakker en Stan Hollander. Jelte is een echte verdediger. Wat heeft hij veel ballen tegen gehouden, een topper. Lars is ook een echte ballen afpakkker die elke week beter wordt. Hidde Bakker is een opkomend middenvelder die met z'n heerlijke inzet steeds vaker een goaltje meepikt. Stan is een echte spits met een oogje voor de goal! Ondanks dat er niet vaak gewonnen werd bleef dit team altijd heerlijk voetballen. Zo hoort het.
 
Trots mag ook Maurice Schutter zijn op z'n jongens van Uruguay. Ook Uruguay had het vaak lastig tegen de andere tegenstanders maar ondanks dat bleven de boys met plezier voetballen en daar gaat het tenslotte om. Uruguay bestaat uit: Sven Alkema, Bauke Kaspers, Lucas Wierda en Colin Schutter. Sven is een goeie verdediger die ook zo maar voorin te vinden is en zo z'n goals wel maakt. Bauke en Lucas worden steeds beter op het middenveld en zorgen voor de passing naar de spits. Colin is de Suarez van Uruguay. Colin is een voetballer die zich steeds beter op het veld thuis voelt, ga zo door Colin. Denemarken wist opnieuw te winnen en stelde daarmee plaats 2 in het klassement veilig een prachtig resultaat van de Denen. Ierland tegen Italië werd maar liefst 2 - 7 en zo liet Italië zien dat ze de terechte kampioenen waren.
 
Italië onder leiding van Italië fan Jaco Kalfsbeek bestaat uit: Marc Zijlstra, Felix Kalfsbeek en Justin Jilderts. Marc en Felix zijn opkomende verdedigers en voeren het Catenaccio voetbal van Italië tot in de perfectie uit. Marc heeft een mooie passing met z'n rechterbeen en Felix heeft dit met z'n linkerbeen een perfecte combinatie om super spits Justin Jilderts te bedienen.  Justin is levensgevaarlijk en scoort zeer gemakkelijk z'n doelpunten. Een prachtige voetballer!!!
 
Het laatste doelpunt van deze competitie komt op naam van Riemer Toering. Als hoofdcoach Edwin Zijlstra aftelt voor het eindsignaal scoort Riemer nog even in de laatste seconde en bezorgt hij België nog de overwinning 3 – 2. Dan zit het erop en is Italië officieel Kampioen
 
Maar er is nog een beker te winnen: De penalty bokaal. In een prachtige shoot-out mogen: Sem Zijlstra, Dylan Visser, Hidde Leguijt en Davey Volbeda uitmaken wie de penaltykoning van dit najaar wordt. Uiteindelijk is het Hidde Leguijt die het “coolst” blijft en de bokaal in ontvangst mag nemen. Hidde heeft zich hiermee geplaatst voor de strijd om de Tinus Booy penaltybokaal die op de familiedag georganiseerd wordt.
 
Na dit alles volgde de prijsuitreiking. Jeugdvoorzitter Arjen Miedema heeft nog een woordje voor alle Waddenrobkes en bedankt alle vrijwilligers die deze competitie mogelijk hebben gemaakt. Uiteindelijk worde door hoofdcoach Edwin Zijlstra alle prijzen uitgereikt en ontvangt elke deelnemer een welverdiende medaille. Voor Italië is er natuurlijk de kampioensbeker en voor Hidde Leguijt natuurlijk de penaltybokaal.  
 
Donderdag 27 november trekt de stoet verder. Dan gaan de Waddenrobkes verder met de competitie in de Waddenhal (van 17.00 tot 18.00 uur). Dan zal er gestreden worden om de winterbokaal. Deze competitie zal tot begin maart 2015 duren. In de vakanties zijn de kinderen vrij. Wil je ook meespelen met de Waddenrobkes? Kom dan gerust op donderdag eens langs en vraag naar de mogelijkheden.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda