Sport

Feestelijke avond Excelsior

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Traditioneel houdt damclub Excelsior de dinsdag voor Sinterklaas een feestelijke damavond. Dit jaar viel de dag zelf op een dinsdag en dus werd pakjesavond omgedoopt tot Sintsneldamavond. Onder het genot van het wekelijkse drankje, een snack en de nodige lekkernijen werd iets na acht uur het startschot gegeven voor een feestelijke avond waarop iedereen zeven partijen speelde.

Het speeltempo was tien minuten per persoon per partij. Iets waar sommige leden toch wel moeite mee hadden en waarbij zich wonderlijke situaties afspeelden. Tegen de klok van half elf waren alle partijen gespeeld. Er waren voldoende chocoladeletters beschikbaar, zodat niemand met lege handen naar huis ging. Jan Stelwagen werd tot winnaar van de avond uitgeroepen. Hij wist een puntje meer te behalen dan Koop de Vries en Klaas van Keimpema.

Volgende week is er weer een ronde in de onderlinge competitie. De wedstrijd van het viertal die voor dinsdag stond gepland is in overleg met beide teams verplaatst naar maandag 11 december. Excelsior speelt dan in Britsum tegen BEGB in de vijfde ronde van de provinciale competitie.

Uitslag Sintdamavond
1. Jan Stelwagen 12 ptn
2. Koop de Vries 11 ptn
2. Klaas van Keimpema 11 ptn
4. Elle van Keimpema 7 ptn
4. Marco Bekema 7 ptn
6. Rinze Postma 4 ptn  
6. Joop Huizenga 4 ptn
8. Nico Poelsma 0 ptn

|Doorsturen

Buienradar



Agenda