Voetbal

Fc Harlingen:?Vrijwilligers van de maand

Door Jeroen Pietersma
Wat moet een vereniging zonder vrijwilligers. Ook bij fc Harlingen zijn veel vrijwilligers op allerlei fronten actief. Om die vrijwilligers eens te bedanken voor al die bergen werk die ze verzetten, heeft fc Harlingen een commissie in het leven geroepen, die elke maand een vrijwilliger van de maand kiest, zonder natuurlijk de andere vrijwilligers te kort te willen doen.

De commissie verkoos voor de maanden januari en februari 2015 de topvrijwilligers  Berend Visser en Jaap Nieuwenburg. Onder valse voorwendselen werden ze zaterdagmiddag naar de bestuurskamer gelokt. Daar wachtte hen een verrassing. Ze werden gefeliciteerd met deze nominatie en bedankt voor het vele werk dat ze altijd doen. Ze ontvingen van  oorzitter Willem Jan Kimp een prachtig boeket bloemen.

Berend Visser werd geboren op De Lanen in Harlingen op 23 februari 1944. Hij voetbalde zelf bij VV Harlingen in de jaren dat Barry Hughes daar trainer was. Berend ging werken op Vlieland en later in de visserij en kon daarom niet meer  trainen. Hij heeft nog een aantal jaren in het 4e en 5e elftal van VV Harlingen gespeeld en is toen gestopt met zijn actieve voetbalcarrière. Hij trouwde met Trynie en ze kregen twee zonen: Stephan, die  al 22 jaar in Denemarken woont en  Matthieu, die jaren bij de A-selectie heeft gespeeld en nog steeds actief is in het tweede elftal van fc Harlingen. Inmiddels is hij de trotse opa van vier kleinkinderen. Berend is ook nog een tijd leider geweest van de A-junioren, toen zijn zoon Matthieu daar voetbalde. Berend is al 38 jaar vrijwilliger bij de club en heeft geen vaste werkzaamheden. Hij is overal toe bereid en kan eigenlijk alles. Zijn favoriete voetbalclub is SC Heerenveen.

Jaap Nieuwenburg is geboren in ‘het ziekenhuus’ van Harlingen op 2 januari 1950. Hij voetbalde in de B’s en A’s van de club en is toen gestopt met zijn actieve voetbalcarrière. Gelijk na school werd hij als schilder aangesteld bij Hooghiemstra, waar hij 8 jaar heeft gewerkt. Vervolgens werkte hij 12 jaar bij Bennie Brouwer en de laatste 25 tot 30 jaar werkte hij bij De Bouwvereniging. Nu geniet Jaap van zijn welverdiende pensioen. Hij trouwde met Nelly en ze kregen twee kinderen: Wytske en Albert. Wytske schonk hem twee kleindochters Jaylin en Jada, waar Jaap apetrots op is. Zoon Albert kennen we natuurlijk ook  als speler van de A-selectie. Op de vraag hoe Jaap vrijwilliger bij fc Harlingen is geworden antwoordde hij, dat dit eigenlijk automatisch is gegaan. Het begon bij het kalken van de velden. Vervolgens moest de kantine geschilderd worden en ook daar draaide Jaap zijn hand niet voor om. Tegenwoordig  is hij, net als Berend,  een ‘manus-van alles’. De favoriete club van Jaap is Feyenoord. Fc Harlingen hoopt dat beide mannen nog vele jaren aan de club verbonden blijven.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda