Fc Harlingen wint op Terschelling

MIDSLAND - Op Terschelling stond zondagmiddag het bekerduel tussen sc Terschelling en fc Harlingen op het programma. Beiden verloren hun duel tegen AVC dat zich dus plaatste voor de volgende ronde. In dit duel werd niet meer om prijzen gestreden, maar konden beide elftallen laten zien waar ze op dit moment staan.

De omstandigheden waren prima: het was droog en niet te warm, maar wel stond er een stevige bries, dus prima voetbalweer. Al vroeg in de wedstrijd zette de thuisploeg een prima aanval op. De bal werd van rechts voorgegeven en binnen getikt, maar de grensrechter had de vlag omhoog wegens buitenspel en dus geen doelpunt. De vreemd fluitende scheidsrechter was de enige op het hele eiland die een overtreding zag van Harlingen en gaf, tot verbazing van iedereen, een strafschop aan Terschelling. Deze werd benut en dus toch 1-0 voor de eilanders.

De gasten kwamen al snel op gelijke hoogte toen Justin Attema zijn lichaam goed gebruikte, prima bij zijn tegenstander wegdraaide en de 1-1 binnen schoot. Halverwege de eerste helft belandde er nog een hoekschop van Harlingen op de lat. Tot de rust werd niet meer gescoord.
Na rust had Harlingen twee wissels doorgevoerd. Kenneth Dijkstra viel in voor Niels Vlottes en doelman Tetze Helvrich werd vervangen door Vincent v.d. Werf. De gasten begonnen sterk aan de tweede helft. Kort na rust zette Kenneth Dijkstra voor op Sander Zeilmaker, maar die zag zijn schot via de keeper naast het doel belanden en dus een hoekschop voor de ouwe seunen. Deze werd door Daniël Matakupan voorgegeven en viel via het been van een Terschellinger bij de tweede paal binnen en dus 1-2. Met nog een half uur op de klok opnieuw een voorzet van Kenneth Dijkstra en die werd door Justin Attema hard tegen de touwen geknald, waardoor de eindstand op 1-3 werd bepaald.
Een keurige en niet onverdiende overwinning voor de Harlingers die zich nu kunnen op maken voor het reguliere competitieseizoen. Dat begint zondag vier september met een thuiswedstrijd tegen Oerterp.