Voetbal

FC Harlingen VR2 schrijft historie

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag moesten de dames van fc Harlingen VR 2 uit spelen tegen de dames van Woudsend VR 1. Maar dit was niet zomaar een wedstrijd want bij een gelijkspel of winst zouden zij ongeslagen Kampioen van de 1e klasse -2 ,vrouwen 7x7 worden. En hoewel VR 2 bestaat uit dames die al het een en ander hebben meegemaakt op het voetbalgebied was er toch wel enige spanning te bemerken bij de anders koelbloedige dames.

Vergezeld door een zeer grote schare supporters werd er aan de wedstrijd begonnen. Het begin van de wedstrijd was voor de dames van de fc Harlingen. Of het aan de spanning lag of aan het veld, er werd iets te slordig met de kansen omgesprongen en hierdoor kreeg ook Woudsend enkele kansjes maar keepster Miranda wist haar doel schoon te houden.

VR 2 kwam steeds beter in de wedstrijd en nadat Saskia de score had geopend en de 0-1 op het scorebord stond, viel alle spanning van de dames af. Er kwam een golf van aanvallen op de Woudsend goal af en nadat de Woudsender keepster eerst nog enkele keren had weten te redden moest zij toch capituleren toen Audrey er 0-2 van maakte en even later ook de 0-3 aantekende. Aanval op aanval volgde maar schoten van Daisy,Silvia, Ingrid, Saskia en Marit gingen er via paal, lat of de keeper net niet in.

In de slotfase van de eerste helft was het wederom Audrey die scoorde en er 0-4 en 0-5 van maakte. Ook in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar de Woudsend goal en hoefde keepster Miranda nauwelijks in actie te komen. Nadat Joyce er 0-6 van had gemaakt en Audrey nummertje 7 aantekende moest Miranda tot twee maal toe redden op inzetten van Woudsend. En nadat Audrey 0-8 had gescoord en inzetten van Saskia, Joyce, Astrid, Ingrid, Marit en Daisy, met kunst- en vliegwerk door de keepster waren gestopt was het verdedigster Cerise die mee opkwam en de bal hard en hoog in de touwen schoot 0-9.

En in de slotfase was het aanvoerster Daisy die er nog 0-10 van maakte, waarna de scheidsrechter er een eind aan maakte en de dolgelukkige dames van fc Harlingen VR 2 elkaar juichend in de armen vielen. In de kantine van fc Harlingen werden de dames onthaald met de Queen klassieker ‘We Are The Champions’ en applaus van de aanwezigen. Na een toespraak en de welgemeende felicitaties van een zichtbaar trotse voorzitter GertJan de Vries kregen de dames van fc Harlingen VR 2 bloemen en medailles uitgereikt door de hoofdbestuursleden WillemJan Kimp en Jan Helvrich.

De dames van VR 2 bestaande uit Linda de Wind, Miranda Schoot-Poeze , Saskia Helvrich-Kuper, Cerise Helvrich, Daisy Outhuyse-Nota, Ingrid Hoekstra, Audrey Hiemstra- Bergsma, Marit Galema, Silvia Nikolic- Zeilmaker, Astrid Bouma en Joyce Polet moeten nu nog twee wedstrijden spelen en zij zullen alles op alles zetten om ook deze wedstrijden te winnen en de competitie zonder puntverlies te beëindigen. En in de voorjaarsreeks zullen we ongetwijfeld nog wel van deze trots van de vrouwen en meisjesafdeling van de fc Harlingen horen want zij hebben beloofd om ook dan zo hoog mogelijk te willen eindigen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda