Voetbal

Fc Harlingen VR1 sleept punt binnen in slotfase

Door Jeroen Pietersma
Na een periode van vier weken zonder competitievoetbal, driemaal omdat de tegenstander de wedstrijd afmeldde en ??n wedstrijd ging niet door in verband met het overlijden van Werry Hoffman, moesten de dames van VR1 dan eindelijk eens weer aantreden voor een wedstrijd. Tegenstander op het eigen veld aan de Vierkantsdijk was deze keer Stiens VR3, dat de tweede plaats op de ranglijst bezet.

Bij de VR1 dames ontbraken deze wedstrijd Ilse en Mariska wegens vakantie en blessure; Laura H. en Sjoukje moesten werken, maar daar tegenover stond de terugkeer in de selectie van Laura B. na enkele weken blessureleed.

Coach Catrinus Bouwhuis en zijn staf begonnen met de volgende opstelling aan de wedstrijd, op doel Marissa, achter: Sascha, Audrey, Sabine en Tracey, middenveld: Marleen, Ingrid en Deveny en de voorhoede werd gevormd door Ashley, Fleur en Demi en als wisselspelers begonnen Jessica, Laura en Astrid.
Na elkaar even te hebben afgetast was het in de vierde minuut als een donderslag bij heldere hemel 0-1 toen een counter van Stiens niet goed werd verwerkt en zij hieruit konden scoren.
Hierna ontstond een strijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde en waarbij beide teams via de lange bal de spitsen werden gelanceerd. Hieruit ontstonden voor beide ploegen wel kansen maar echt gevaarlijk werd het niet voor de keepers.
Stiens met enkele fysiek sterke spelers ging hierna aanvallend wat meer hun krachten gebruiken in de duels maar de beide lichtgewicht backs van VR1 Sascha en Tracey wisten dit toch steeds weer goed op te vangen en anders waren het wel de robuuste centrumverdedigers Sabine en Audrey die de helpende hand toestaken. Wanneer er alsnog een doelpoging werd gedaan door Stiens dan was keepster Marissa wel op haar post.
Het middenveld met Marleen, Ingrid en Deveny zwoegde en sleepte en moest vele duels aangaan, maar kwam regelmatig als winnaar uit de bus zodat de spitsen Fleur, Ashley en Demi in stelling konden worden gebracht, maar deze werden fel op de huid gezeten door de Stienser verdedigers zodat dit nog niet het gewenste resultaat had en doelpunten nog even uitbleven voor VR1.
Het spel golfde wat op en neer waarbij dan de één en dan de ander een klein overwicht had en er ook wel kansjes kwamen, maar het moet gezegd worden dat af en toe de scherpte ook wel een beetje ontbrak bij de VR1 dames. Dat is geen verwijt richting de speelsters maar dit komt door gewoon het feit dat het wedstrijdritme ontbrak, want hoewel er goed en lekker is getraind de echte scherpte krijg je door het spelen van wedstrijden.
En ondanks dat VR1 behoorlijk aandrukte in de slotfase van de eerste helft en ook nog een aantal aardige kansen kreeg, welke maar ternauwernood door de Stiens keepster onschadelijk konden worden gemaakt, werd het vijandelijke doel niet getroffen zodat er aan de warme thee van Klaas werd begonnen met de ongewenste 0-1 achterstand.

Na de thee was het VR1 dat direct druk op de Stienser verdediging zette en kwam er af en toe ook wat meer ruimte om te schieten, maar de door VR1 gewenste goal wilde maar niet vallen. Doordat de Harlinger dames de druk opvoerden en veelal met zijn allen tot op of net over de middenlijn aansloten, kreeg Stiens de ruimte voor een counter, maar deze werden door de steeds weer attent reagerende verdedigsters van fc Harlingen goed opgevangen zodat dit gevaar kon worden gekeerd.
De tijd tikte weg in het nadeel van VR1, want ondanks dat de dames het probeerden met schoten van Astrid, Fleur, Demi, Ashley en Ingrid, Deveny en Jessica uit de tweede lijn werd het doel niet gevonden en bleef de hatelijke nul op het scorebord staan voor VR1. Maar in de 68e minuut was er dan eindelijk loon naar werken voor de dames toen de bal via Jessica bij Ingrid kwam, deze speelde Ashley aan en die stuurde op haar beurt Fleur de diepte in. Fleur ging goed door sneed naar binnen de zestien meter in en met een bekeken inzet in de korte hoek liet zij de keepster kansloos, 1-1.
De VR1 dames bleven hierna goed geconcentreerd spelen en probeerden combinerend nogmaals een opening te vinden, maar de Stienser dames regeerden steeds attent op de Harlinger aanvallen.
In de 75e minuut leek het of VR1 dan eindelijk de gewenste en ook wel verdiende leiding zou nemen maar de pegel van zeker 25 meter van Deveny spatte via de onderkant van de lat aan de, voor de fc Harlingen dames, verkeerde kant van de doellijn het veld weer in.
Fc Harlingen VR1 bleef het proberen, maar het geluk van een treffer zat niet mee deze middag, maar ook de Stienser dames probeerden het nog een paar keer via een counter, welke steeds door de verdediging goed werd opgevangen en anders stond keepster Marissa wel op haar post.
Na in de slotminuut beide nog een paar kleine kansjes te hebben gehad, zaten de 90 +3 minuten er op en kon de goed leidende scheidsrechter WillemJan Kimp voor het einde fluiten en konden de dames onder de warme douche en de trouwe aanhang aan de warme koffie of een hartversterkertje.

Zaterdag 3 december speelt VR1 weer thuis en dan zijn de dames van WWS VR1 te gast op het Vierkantsdiekje.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda