Fc Harlingen verliest van Oldeboorn

HARLINGEN - Zondag stond voor fc Harlingen het uitduel tegen Oerterp op het programma. De vorst en regenval van de afgelopen dagen had het veld in Ureterp echter onbespeelbaar gemaakt, waardoor deze werd afgelast. In plaats hiervan werd op het eigen sportpark aan de Oosterparkweg een oefenwedstrijd tegen Oldeboorn gespeeld.

De eerste beste kans van de middag was voor de gasten. Oldeboorn kreeg een mannetje alleen voor de keeper, maar Tetze Helvrich reageerde alert en wist een doelpunt te voorkomen. Niet veel later was er een prima voorzet van Daniël Matakupan op Ane Schaap, maar zijn schot ging rakelings over het doel. Fc Harlingen grossierde echter in balverlies en had geregeld moeite de bal van A naar B te krijgen. Hierdoor konden de gasten regelmatig even aanzetten en leken dan soms gevaarlijk door te komen, maar wisten ondanks de dreiging niet te scoren. Als Harlingen er uit kwam, probeerde men het vaak van afstand, maar de doelman van Oldeboorn kwam nauwelijks in de problemen. Zo gingen de ploegen met een 0-0 stand de rust in.

Iedereen aan Harlinger zijde mocht vanmiddag meedoen, want de tweede helft mocht Vincent v.d. Werff het doel verdedigen en werden Niels Vlottes, Daniël Matakupan, Jan Bauke Tolsma en Niels Outhuyse vervangen door Yassin Faggouss, Marco Zeilmaker, Remko Zandberg en Arjan Outhuyse. Een voorzet van Jorge Pirez belandde bij Arjan Outhuyse, maar die mikte te hoog. In de daaropvolgende aanval kwamen de gasten gevaarlijk dichtbij, maar de bal rolde voor het doel langs. Na tien minuten kwam Oldeboorn vrij voor de keeper en rondde ditmaal wel doeltreffend: 0-1.
Remko Zandberg was namens de thuisploeg dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging via de vingertoppen van de doelman over het doel. De daaropvolgende hoekschop kwam door Jorge Pirez bij Stefan Adema, maar die inzet werd op de lijn gered. Met nog een half uur op de klok kwam Oldeboorn weer gevaarlijk in de zestien waar de speler hard en ongelukkig in botsing kwam met keeper Vincent. Beiden moesten het veld geblesseerd verlaten. Marco Zeilmaker nam de plek van Vincent in. In de slotfase liepen de gasten uit naar 0-3.
Met de lastige thuiswedstrijd tegen Trynwâlden in het vooruitzicht valt er nog het één en ander te oefenen voor het vlaggenschip. Dat duel staat zondag op het programma. Aanvang 14.00 uur.